buitenwereld > < binnenwereld


In de wereld waarin we leven besteden we veel aandacht en tijd om onze kinderen de buitenwereld, waarin we leven, zo goed mogelijk te laten ontdekken en te leren kennen.

 

We delen onze kennis en informatie, delen onze waarden en normen, onze eigen levenswijsheden en ervaringen en we gaan op reis in de buitenwereld, maken uitstapjes en gaan met ze op vakantie.  Alles om ze wegwijs te maken om hun eigen plek in te kunnen nemen in de buitenwereld waarin wij samen leven.

 

Maar hoeveel tijd en aandacht geven we aan onze kinderen om te ontdekken wat we allemaal werkelijk beleven in onze binnenwereld, om ze wegwijs te maken hoe ze dicht bij zichzelf kunnen blijven in onze indrukwekkende buitenwereld?

 

Onze rijke binnenwereld met alle onzichtbare gevoelens, gedachten, behoeftes en verlangens wat vaak alleen door het gedrag wat we laten zien naar de buitenwereld komt.

 

En wat gebeurt er als dat gedrag niet begrepen wordt door de ander of door jezelf?

Je voelt je niet meer gezien, gehoord en/of begrepen en je raakt heel gemakkelijk uit contact met jezelf of de ander.

 

Ieder kind heeft zijn/haar eigen unieke verhaal achter het gedrag wat ze laten zien net zoals dat bij ons als volwassenen ook zo is. Soms weten we als ouder of leerkracht geen raad meer met het gedrag en hebben we de behoefte om het weer onder controle te krijgen en het verlangen om het te laten verdwijnen omdat het iedereen veel extra energie kost.

 

Het gedrag waar we soms mee worstelen is dan bijvoorbeeld; slecht (in)slapen, snel boos worden, onzeker zijn, teruggetrokken, passief zijn, liegen, (faal)angstig zijn, snel afgeleid, niet luisteren, dominant gedrag, stemmingswisselingen, etc, etc.


Tijdens een be KIND groei-traject krijg je samen met je kind weer zicht op wat er werkelijk in de binnenwereld speelt en ontdek je wat jij nodig hebt om dichter bij jezelf te blijven vanuit je binnenwereld.... in de buitenwereld. Je ontdekt ook hoe je daarvoor heel praktisch nog beter voor jezelf en voor elkaar kunt gaan zorgen, ieder vanuit je eigen behoeftes en verlangens.

 

Zichtbaar maken wat er van binnen in je leeft zorgt voor inzicht en bewustwording en jij krijgt de keuze om weer regie te nemen.

 

Kleine stappen die grote invloed hebben om in contact te blijven met jezelf en met elkaar, en een verrijking voor het leven van je kind, voor jezelf en voor je gezin, voor nu en in de toekomst.

 

Wanneer jij wilt investeren in de persoonlijke groei van je kind en van jezelf dan ben ik er voor jou om dat waar je nu mee worstelt samen te gaan transformeren en dit op een liefdevolle wijze zichtbaar te maken, om samen op weg te gaan naar de positieve verandering waarnaar je verlangt.

 

Een positieve verandering om je kind en jezelf te laten groeien in wie je diep van binnen werkelijk bent.

 

Ik kom graag met je in con-tact.

 

Liefs,

 

Helma van Esch / be KIND coaching

Leefkracht coach / kinderen - ouders - onderwijs