verbinding, vertrouwen, vrijheid, creativiteit en plezier.....this is me!

 


Deze woorden kenmerken mij en drijven mij ook om mezelf en iedereen om me heen, jong en oud, te laten groeien in wie we diep van binnen zijn.

 

Over mij...

 

Onderwijs als basis..

Mijn naam is Helma van Esch.  Ruim 35 geleden ben ik als kleuterleidster mijn onderwijscarrière begonnen. Daarna heb ik ook vele jaren gewerkt in het basisonderwijs als leerkracht in de onder en middenbouw en als ambulant leerlingbegeleider.

 

Nooit had ik toen kunnen bedenken dat ik nog eens een eigen praktijk zou hebben waarin ik kinderen, jongeren, ouders en professionele opvoeders zou gaan begeleiden in het groeiproces om in verbinding te blijven met jezelf en met elkaar. 

 

Maar alles wat er in je leven gebeurt, gebeurt met een reden en voor mij bleek een burn-out op mijn vijftigste die reden, waardoor ik in korte tijd veel bewuster werd van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling die ik onbewust al heel wat jaartjes verwaarloosd had..

 

Mijn hele onderwijscarrière was de sociaal-emotionele ontwikkeling en het welzijn van de kinderen voor mijzelf persoonlijk het allerbelangrijkste als leerkracht. Als leerkracht, de naam zegt het al, ging en gaat er veel aandacht uit naar het leren van cognitieve vaardigheden en het verwerven van kennis. Ik ging me steeds meer aanpassen aan de behoefte van de school om me te specialiseren in de begeleiding van lees en rekenvaardigheden, waardoor ik daar een expert in werd.

 

En toch, er miste iets. Het werk ging me steeds zwaarder vallen. Ik gaf heel veel aandacht aan de cognitieve ontwikkeling en zag tegelijkertijd steeds meer kinderen worstelen met hun persoonlijke ontwikkeling. Wat ik zag bij de kinderen speelde zich ook bij mezelf af of beter gezegd in mezelf. Ik raakte net zoals die kinderen meer en meer de verbinding met mezelf kwijt, omdat ik meer bezig was met wat anderen graag wilde dan wat ik zelf graag wilde. Daar was ik me toen totaal nog niet bewust van omdat ik daar niet mee bezig was en...het was toch allemaal zoals het was. Ik had geen idee hoe ik daar zelf iets aan zou kunnen veranderen. 

 

Naast leerkracht ben ik ook moeder van twee volwassen zonen, die voor en tijdens de periode van mijn burn-out, tijdens hun middelbare school periode de verbinding met zichzelf, en het onderwijs, ook volledig kwijt raakte. Dat zette me ook aan het denken en zorgde er ook voor dat mijn blik op het onderwijssysteem ging veranderen. 

 

Hoeveel spiegels kun je krijgen om de boodschap te ontvangen?

 

Voor mij werd het tijdens mijn herstelproces van mijn burn-out, na allerlei alternatieve coachingstrajecten en opleidingen, duidelijk dat we in ons onderwijs een hele belangrijke peiler overslaan om onszelf en onze kinderen met een stevig fundament en met veerkracht in het leven te laten groeien. En dat is investeren in het laten groeien van je lichaamsbewustzijn, emotioneel bewustzijn, mentaal bewustzijn en je spiritueel bewustzijn op een diepere laag. Ja, en die laatste was voor mij ook nieuw maar zonder je spirit, zonder dat je innerlijke vuurtje brandt en zonder intrinsieke motivatie beleef je je leven steeds zwaarder. En wat je aan de buitenkant ziet is vaak niet wat er aan de binnenkant beleefd wordt. En wat er aan de binnenkant beleefd wordt weet niemand, behalve jij zelf.

 

Ik dacht dat ik niet leergierig meer was, maar kwam er dus na mijn vijftigste achter dat, toen ik de regie in eigen hand nam en zelf mijn eigen opleidingen en coaching ging kiezen en betalen, ik niet meer te stoppen ben. Ik koos voor opleidingen voor energetisch werk, systemisch werk, oplossingsgericht coachen, emotionele begeleiding, NLP, EFT, Acces bars, trauma healing, Luisterkind afstemmingen schrijven, de basis van Nei therapie, (faal)angstreductietrainer etc. Opleidingen die je allemaal, ieder op eigen wijze, op een diepere laag met je onderbewuste in contact brengen en je helpen om blokkades op te heffen of trauma's  te helen.

 

Mijn missie

Toen ik vervolgens ook nog mijn levensmissie heel erg helder kreeg was 1 en 1 heel gemakkelijk....praktijk be KIND coaching was geboren, omdat ik mezelf en anderen in het licht wil laten staan om in alle vrijheid, vanuit zelfvertrouwen en met liefde en aandacht voor jezelf te kunnen blijven groeien en stralen van binnenuit om met plezier in het leven te staan en vooral om buiten de kaders en gebaande paden te leren denken en (be)leven.


Veerkracht en leefkracht en...alles valt op zijn plek.

Praktijk be KIND coaching is een praktijk waarin kinderen en jongeren terecht kunnen om zichzelf , samen met hun ouders, op een diepere laag beter te leren kennen om samen met veerkracht  en leefkracht te blijven groeien, wanneer je de verbinding met jezelf en/of met elkaar bent kwijt geraakt. 

 

Met name voor jongeren die het leven zelfs soms even niet meer zien zitten mag ik graag een licht en steunpunt zijn om jezelf en elkaar weer terug te gaan vinden.

 

Ik kom graag met je in con-tact wanneer jij wilt blijven groeien van binnenuit om jezelf bewust te zijn.....en om dus gewoon lekker nog meer jezelf te zijn!

 

Verbeter de wereld....begint bij mezelf.