Wolken voor de zon...


Een mijmer momentje wat ik vanochtend had tijdens een wandeling in de natuur...voor en over onze kleine en grote kinderen en...onszelf.

 

Wolken…die voorbij drijven in de lucht,

in het water en… in het leven.

 

Regelmatig drijven er wolken voor de (innerlijke) zon.

 

Mooi ….hoe de natuur hierin het leven weerspiegelt.

 

Iedere wolk voor de zon drijft steeds ook weer voorbij of ….

verdwijnt soms ineens als sneeuw voor de zon.

 

Soms beleef je een bewolkt moment, een bewolkte dag of zelfs een bewolkte periode in je leven en sta je voor de uitdaging om er zelf of samen met je kind(eren) doorheen te leren beLEVEN om je eigen innerlijke zon weer te laten stralen.

 

Zie je dit als een kans om te kunnen groeien of.... als een probleem waarvan je een weerloos slachtoffer bent?

We maken hierin allemaal, bewust of onbewust, onze eigen ontdekkingsreis en we maken hierin ook allemaal, bewust of onbewust, onze eigen keuze in hoe we hiermee om willen gaan.

 

Die keuze is er....ook steeds weer voor mij.

Ik kan niet beïnvloeden welke donkere wolken er allemaal in mijn leven voorbij komen drijven maar....heb wel een keuze in hoe ik er zelf mee om ga.

 

Door in zo’n bewolkte periode meer positieve aandacht te geven aan mijn lichaamsbewustzijn, mijn gedachtekracht en mijn gevoelsleven kom ik steeds als vanzelf weer terug bij mijn (innerlijke) zon. En echt ....die komt daardoor altijd weer tevoorschijn.

 

Ik gun daarom ook alle kinderen dit leef, groei en bewustwordingsproces waardoor je jezelf steeds beter gaat leren kennen van binnenuit en waardoor je steeds beter voor jezelf kunt zorgen van binnenuit doordat je je eigen grenzen, angsten, pijnen, behoeftes en verlangens steeds beter leert herkennen.

 

Zullen we samen ieder kind de ruimte geven om in alle rust en vanuit vertrouwen en met nieuwsgierigheid hun eigen ontdekkingsreis naar binnen te leren maken om ze te laten ontdekken hoe ze steeds weer hun eigen innerlijke zon, op hun eigen unieke wijze, kunnen laten stralen. En....zullen we hierin onszelf ook niet vergeten?


Voel je een yes, maar vraag je je tegelijkertijd af.....ja maar hoe dan? Of wil je hierin graag  support?

 

Tijdens een be KIND groei traject maken we samen met elkaar een ontdekkingsreis naar binnen en leer je jezelf en je kind nog beter kennen en begrijpen. Je komt nog weer dichter bij jezelf en op een diepere laag met jezelf en met elkaar in verbinding.

Hierdoor kunnen jullie samen met elkaar blijven groeien in leefkracht om met veerkracht in het leven te blijven staan ook op momenten dat er wolken voor de zon voorbij drijven.

Dit is een uniek en persoonlijk groei traject waarin je jezelf en elkaar nog beter leert begrijpen en ontdekt wat jij of je kind nodig heeft om de (innerlijke) zon weer te laten stralen.

 

Liefs,

 

Helma van Esch / be KIND coaching

Leefkracht coach / kinderen - ouders - onderwijs