IN MIJN leerKRACHT...

 

Leerkracht met leefkracht...

Ben jij die onderwijs topper die kinderen en ouders iedere dag alles probeert mee te geven wat maar binnen je vermogen ligt? Merk je tegelijkertijd dat er soms zo ontzettend veel gevraagd wordt dat je jezelf daardoor wel een beetje kwijt raakt of voorbij loopt? Wil jij als leerKRACHT niet alleen alle aandacht aan de kinderen blijven geven vanuit jouw kennis en vaardigheden maar ook vanuit jouw eigen innerlijke KRACHT, wijsheid, unieke levenservaring en.... vanuit je hart? Dan mag je hiervoor ook in jezelf blijven investeren en in jouw persoonlijke ontwikkeling om vanuit je eigen KRACHT te kunnen blijven groeien voor jezelf en....voor de kinderen van NU.

Als jij de ruimte in de tijd neemt, om jezelf in alle rust nog beter te leren kennen dan ontdek je nog meer goud in jou wat er ook voor zorgt dat je steeds dichter bij jezelf kunt blijven in alle hectiek die er soms is. Daardoor kun je ook met meer vertrouwen je eigen bewuste keuzes maken om goed voor jezelf te zorgen en... een inspirerend voorbeeld te zijn voor de kinderen van NU. Als jij vanuit je eigen leefKRACHT kunt werken dan voel je meer verbinding met jezelf en met je omgeving. 

Een leerKRACHT die vanuit verbinding met zichzelf in de klas staat is voor de kinderen van NU een inspirerend voorbeeld voor NU en...... voor hun toekomst en zorgt voor een stevig fundament.

Bewust en onbewust gedrag...

 

Naast kennis in ons hoofd zit er ook  zoveel wijsheid in ons gevoel en in ons gedrag waar we de waarde vaak van onderschatten omdat dit nu eenmaal minder zichtbaar is en daardoor ook ongrijpbaar lijkt. Het gedrag wat we laten zien is een afspiegeling van wat er onbewust in ons leeft aan pijnen, angsten, behoeften en verlangens.  Dit hebben we echt allemaal omdat we een leven lang ervaringen op doen die je vormen als mens. Maar liefst 95% van ons gedrag is onbewust wat onbewust blijft als we daar geen aandacht aan geven. 

We ervaren de druk en de haast waarin we alles moeten doen, en merken ook wanneer we niet zo lekker in ons vel zitten, maar hoe ga je daar nu mee om. Hoe kom je zelf vanuit die weerstand  weer in verbinding met jezelf? 


Van een overvol hoofd naar een vervuld hart...

 

Herken je dat ook dat je in de drukte van de dag  vaak als eerste vergeet om nog goed voor jezelf te zorgen en je eigen behoeftes en verlangens vervolgens op de tweede plaats zet?

 

Tijdens de beLEEF dag IN MIJN leerKRACHT is er alle aandacht voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling om te ontdekken hoe je samen met de kinderen van NU van een overvol hoofd naar een vervuld hart kunt komen en hoe jij naast inspirerende leerkracht/ouder ook qua leefkracht een inspirerend voorbeeld kunt zijn. Als je je bewust wordt van wat jij hiervoor zelf nodig hebt ,en hoe je dat kunt organiseren, dan voel je weer verbinding met jezelf en kun je dat ook bewust  gaan toepassen samen met de kinderen. Dit is het leerproces om samen met elkaar het leven te leren leven. Dit is vanuit verbinding leefKRACHT ontwikkelen samen met elkaar.

Mijn persoonlijke reis ...van groei en bewust ZIJN

vanuit mijn hoofd naar mijn hart 

 

Tot mijn vijftigste was ik met name gericht op het ontwikkelen van mezelf als leerkracht vanuit wilskracht en gericht op kennis en vaardigheden en liet onbewust hierin mijn hoofd leiden in veel keuzes die ik maakte met als gevolg.... een stevige burn-out. Later ontdekte ik dat het eigenlijk veel meer te maken had met het feit dat ik niet meer goed aanvoelde wat ik zelf nodig had, dat ik mijn eigen grenzen en pijnen niet herkende doordat ik vooral heel erg mijn best deed om aan alle verwachtingen te blijven voldoen. Verwachtingen die echt niet alleen vanuit mijn omgeving kwamen maar ook meer en meer verwachtingen, verplichtingen en overtuigingen waren die ik zelf onbewust had aangenomen tijdens mijn persoonlijke ervaringen in mijn leven. Sommige nam ik zelfs al met me mee vanaf het moment dat ik een klein meisje was. 

Tijdens mijn persoonlijke ontdekkingsreis naar binnen heb ik de afgelopen jaren heel erg veel mogen leren, voelen, ervaren en ontdekken. Wat was dit allemaal ongelooflijk waardevol en natuurlijk echt ook niet altijd gemakkelijk. Maar iedere pijn is ook een goudmijn. Als we daar de waarde van leren inzien brengt dat zo ongelooflijk veel mooie levenslessen en inzichten waar we van kunnen groeien in plaats van om daar een slachtoffer van te worden.  

Ik ben me door mijn leer en leefprocessen wel gaan afvragen waarom we hier in ons onderwijs zo weinig aandacht aan besteden voor onszelf als leerkracht/ouder en zeker ook voor onze kinderen van NU. Voor mij is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling , groei en leefkracht echt het fundament om tot leren te kunnen komen en het fundament voor een mooie toekomst met leefKRACHT voor de kinderen van NU. Dat was het altijd al voor mij maar ik had lange tijd moeite om dat echt duidelijk, zichtbaar en kenbaar te maken. Door mijn reis naar binnen, van bewustwording en bewust zijn, van de afgelopen jaren en de kennis en ervaring die ik daardoor nu heb opgedaan is dat veranderd en deel ik deze kennis nu omdat ik ieder kind, iedere ouder en iedere leerkracht dit fundament vanuit innerlijke leefkracht gun.  Het fundament om dichter bij jezelf te kunnen blijven, de pure, zuiver verbinding met jezelf te kunnen voelen en je eigen kracht, wijsheid en mogelijkheden bewust te zien en te ervaren. Dit alles heeft er bij mij voor gezorgd dat ik volledig mijn missie ben gaan volgen om kinderen, ouders en leerkrachten weer te laten ontdekken hoe je weer in verbinding komt met jezelf en met elkaar. Een missie die echt vanuit mijn hart komt .

 

This is me...Helma 

...en ik ga ervoor om alle kinderen van nu samen met alle (professionele) opvoeders te laten groeien in bewust jezelf te zijn van binnenuit. 

Samen blijven groeien in lichaamsbewustzijn, emotioneel bewustzijn, mentaal bewust zijn en zelfs....spiritueel bewustzijn om jezelf te kunnen en durven zijn.

 


Ga je mee op jouw persoonlijke reis om te blijven groeien ...

vanuit jouw hoofd en...jouw hart?

 

Speciaal voor jou heb ik nu de training IN MIJN leerKRACHT ontwikkeld.  Ik ga hierin samen met jou op reis ga, naar binnen, naar jouw gouden lijntjes, om te ontdekken welke schatten er nog zijn die gevonden mogen worden waardoor jij jouw eigen leefKRACHT nog meer gaat voelen. En natuurlijk ook om te ontdekken en ervaren hoe jij er zelf voor kunt zorgen om de verbinding met jezelf en je eigen innerlijke kracht bewuster kunt blijven voelen, en hoe je de verbinding met de kinderen van NU kunt versterken voor een stevig fundament voor jou en voor hun toekomst.

Ik kijk er naar uit om je te ont-moeten en om je te inspireren hoe je vanuit weerstand weer naar verbinding kunt gaan, voor jezelf, met jezelf en natuurlijk samen met de kinderen van NU.