ERVARINGEN...be KIND begeleiding Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda
4 dagen geleden

Allebei mijn dochters zijn bij Helma geweest. De ene dochter is 18 jaar en de andere is 10 jaar. Voor allebei de dochters heeft Helma heel veel betekend. Ze zitten beide weer super in hun vel en kunnen weer met plezier naar de toekomst kijken. Niet alleen mijn dochters, maar ook heb ik zelf veel aan Helma gehad. De rust en het vertrouwen wat Helma uitstraalt, is zo fijn.
Niet alleen mijn dochters gaan hun dromen waarmaken in de toekomst, maar ik ga het zelf ook gewoon doen. 😁
Dank je wel Helma, voor alles!

Helma
6 maanden geleden

Helma is de allerfijnste en liefste kindercoach die er is. Zelfs onze zoon miste haar gesprekken die hij eerst had op school met Helma. Nu een gezellig gesprek gewoon bij ons aan de keukentafel heel ontspannen en onze zoon nam zijn eigen regie en hoe helma daar mee doorpakt op een belangrijk onderwerp binnen ons gezin gaf bij onze zoon zoveel inzicht en rust. Echt top lieve helma je bent goud waard.

Josje
een jaar geleden

Onze oudste dochter...
Zij maakte ons vader en moeder... alles wat zij voor het eerst doormaakt, maken wij ook voor het eerst door...
En dat gaat niet altijd even gemakkelijk.
Wat ontzettend naar als je kind zich ongelukkig voelt, even helemaal uit verbinding is met zichzelf, met haar omgeving, met ons als ouders... als ze denkt dat ze het allemaal zelf moet oplossen, als ze denkt ons met haar twijfels te belasten, als ze zich afvraagt of er eigenlijk wel iemand is die op haar zit te wachten... Als ze denkt dat het misschien beter is als ze er gewoon niet meer is...

Los van de pijn (soms zelfs schaamte) die dit je als ouders oplevert weet je, dat je NU een stap extra moet zetten. Een stap buiten het systeem, dit kunnen we nu even niet zelf oplossen... en dat is helemaal niet erg.

Ik belde Helma op het moment dat ik me als moeder het meest kwetsbaar ooit heb gevoeld. Het lukte mij, met al mijn toewijding en liefde, niet om mijn oudste dochter gelukkig te laten zijn... Maar ik belde ook met Trots met een hoofdletter T! Mijn dochter was namelijk in staat geweest om haar schreeuw om hulp te uiten... en wij hadden het gehoord!!
En wij hebben aan haar laten blijken dat we haar hulpvraag serieus namen. De werkagenda’s voor de rest van de week werden leeggeveegd en we ondernamen actie. Huisarts, school en op zoek naar hulp...

In Helma vonden we een luisterend oor. Haar eerste advies was: ‘rust... organiseer rust!’ En... ‘Ik ben er, je kunt bij mij terecht’
Onze dochter stond open voor het gesprek, eerst samen, daarna alleen.
Stapje voor stapje ontdekte Helma vanuit haar nieuwsgierigheid (zonder oordeel) wat haar drijfveren waren, waar haar energie weglekte en brachten zij samen structuur aan in haar gedachten. Muziek bleek cruciaal...
Onze dochter leerde stap voor stap beter woorden te geven aan haar gedachten, ze leerde om haar grenzen aan te geven, ze vond uit waar ze weinig tot geen invloed op heeft en waar ze wel invloed op heeft... Zo gaf ze aan echt behoefte te hebben aan tijd voor zichzelf, tijd alleen, zonder de rest van het gezin. En de mogelijkheid om te kunnen ‘ontsnappen’ aan de drukte op school en in de klas. Ze fleurde beetje bij beetje op... en nam weer regie...
Vorige week sloten we het coachingstraject met Helma af. Onze dochter gaf aan het wel weer zelf te willen proberen. Vanuit de overtuiging Helma altijd te kunnen bellen. En dan te weten snel terecht te kunnen! Op een veilige plek waar zonder oordeel geluisterd wordt... Wij volgen onze dochter, vol vertrouwen!
Want wat we de afgelopen maanden van haar hebben gezien is gigantisch indrukwekkend!
Wat zijn we trots!!

Keala Settle
The Greatest Schowman Ensemle
This Is Me….. het lied wat ze na een van de laatste sessies in de auto op weg naar huis kei hard mee zong.

Caroline
een jaar geleden

Lieve Helma,

Voor de klas van onze oudste zoon viel je mij al meteen op. Net als in de verhalen van die dag verteld door hemzelf. Jij straalt rust uit, ruimte en vertrouwen. Kinderen mogen zichzelf zijn, jij ziet, hoort en begrijpt ze in hun eigen beleving.

Ik was nieuwsgierig. Onze oudste zoon ook. Het formele leren gaat hem vrij makkelijk af. Hoe konden wij als ouders hem misschien nog beter begeleiden in zijn sociaal emotionele ontwikkeling. Ontdekken van zijn kracht, daarvoor durven te staan, erop vertrouwen en dat uitstralen.

Tijdens het intake gesprek maakte jij meteen duidelijk dat hij geen ‘probleem’ had en dat jij een heel mooi traject had om de verbinding tussen ouder en kind te versterken, te verdiepen, nog meer te beleven. Je gaf alle ruimte en rust om dit te gaan voelen. Was dat iets voor ons, voelde dit als een ‘ja’ op dat moment? En al snel voelde ik het stromen: Ja, dit willen we graag samen met jou aangaan!

Het allereerste gesprek. Ik noch mijn oudste zoon wisten wat we mochten verwachten. We gingen er net vertrouwen heen en stonden helemaal open. En ik durf wel oprecht te zeggen dat we meteen bij de allereerste binnenkomst ik jouw mooie praktijk ruimte meteen verbinding voelde. Onze zoon ging zitten, jij was nieuwsgierig, ik mocht er even bij zijn helemaal in het begin en al snel vertelde onze zoon honderd uit. Voorbeelden van situaties op school of op het sportveld en hoe hij die beleefd had en waarom. Ik kwam hem na een uur ophalen met rode wangen en we liepen samen de deur uit en de hoek om toen onze zoon stopte en zei: “Mama, dit was echt top!” met een dikke duim die hij daarbij de lucht in stak.

Lieve Helma, jij hebt een gave om vanuit oprechte nieuwsgierigheid en met zoveel rust mensen te zien zoals ze zijn, te horen naar wat ze jou willen vertellen en te begrijpen in hun eigen belevingswereld. Mijn zoon, mij als moeder en persoon en mijn man.

Dankjewel voor de prachtige ervaring en liefdevolle begeleiding.

Veel liefs! Caroline

Monique
een jaar geleden

Lieve Helma,
Ik wil heel graag een reactie plaatsen over mijn ervaring met jou. Zij heeft 1,5 jaar haar expertise ingezet voor leerlingen op EBC Noord. Zij weet waar ze voor gaat en weet elke keer weer een verbinding te krijgen met de leerlingen waarin ze weer tot bloei komen in wie ze zijn. Ook als collega is het fijn om met haar samen te werken. Dank je voor je inzet en expertise Helma. Niet alleen ik maar ook enkele leerlingen gaan je missen. Ook dankbaar voor wat je hebt kunnen betekenen. Blijf nog lang met kinderen en ouders werken. Je hebt zoveel moois en waardevols te geven.
Groet Monique.

Lizzy
een jaar geleden

Lieve Helma,

Tijdens mijn zoektocht naar een coach voor Floris kwam jij op ons pad. Niet wetende dat niet alleen Floris maar ook wij als ouders hier enorm van konden groeien. Ons eerste gesprek voelde direct goed en ook Floris voelde zich prettig bij jou.
Bedankt voor alle inzichten! Bewust worden en anders kijken heeft ons nog meer tot elkaar gebracht.
Een investering in ons zelf waarvan ik hoop dat ook andere gezinnen dit zichzelf gunnen.

Liefs Lizzy

Lindsay
2 jaar geleden

Helma is een lieve en zorgzame vrouw, daar voelde onze dochter zich snel op haar gemak.
Ze leeft zich helemaal in en liet onze dochter ook rustig meedenken over dingen. Helma neemt echt de tijd en is oprecht.

Dankjewel voor al je tips, zorgzaamheid en oprechtheid! Mochten we je nodig hebben, weten we je te vinden.

Liefs Lindsay

M. Jansen
2 jaar geleden

Met een open mind naar Helma gegaan, een energetische behandeling ..... ? Maar wat een verwenmoment, even uit je hoofd en in de ontspannings modus. Heel bijzonder.

Helma weet je direct op je gemak te stellen in haar mooie praktijk.

Zeker een aanrader. Bedankt!

Groetjes Mirjam

Kim Vd Ven
2 jaar geleden

Lieve Helma,

Wat ben jij een fijn persoon.
Wij willen je bedanken voor je luistert oor en handvaten die je ons het gegeven.

Een kind dat trots is op zichzelf, en goed in haar vel zit.
Dat gun ik iedereen.

Groetjes
Dannie en Kim
Saar en Meis

Jolet Sanders
2 jaar geleden

Hallo Helma,

We willen je bedanken voor je geduld met onze dochter om haar betere inzichten te geven. Inmiddels gaat het slapen langzaam beter, maar door jouw tips geloven wij dat het goed komt. Bedankt nogmaals.

Groetjes Martijn Jolet, Eline en Ize.