Ontladen en….opladen


Wat is het verschil tussen ontladen en opladen van de energie in je lichaam?

 

Ik wil het vandaag graag even met je hebben over de  energiestroom in je lichaam en hoe je je eigen energetische systeem en dat van je kind met een hele simpele tool kan ontladen, zodat er vervolgens weer ruimte is om jezelf met nieuwe energie op te laden.

 

Wanneer kinderen bij mij in de praktijk komen hebben ze er vaak al een indrukwekkende dag op zitten met leuke en minder leuke  ervaringen en belevenissen, waardoor hun hoofd en hun lichaam vaak niet meer in een ontspannen toestand is maar meer gespannen.

 

Dat is natuurlijk precies hetzelfde wanneer ze na een lange schooldag uit school thuis komen. 

 

Er moet even geschakeld worden en er mag het een en ander even losgelaten worden.


Ontladen in energie...

Voordat ik start met een groeisessie gaan we daarom eerst altijd even afschakelen en ontladen om  kinderen terug te laten komen in een ontspannen hoofd en lichaam.

 

Dit kun je op veel verschillende manieren doen  en een hele ontspannen en relaxte methode is door dit te doen d.m.v. energetisch afstrijken. Dit is een methode waarbij je door middel van afstrijkende bewegingen met je handen vanaf het hoofd naar beneden de negatieve of zware energie, die je op dat moment van anderen nog met je meedraagt, van je af te laten glijden. Wanneer kinderen dit geleerd hebben kunnen ze dit ook heel goed bij elkaar doen. Het is ook een prachtige manier om samen even een moment op  een ontspannen wijze in verbinding te zijn met elkaar.

 

Wil je dit graag zelf ervaren en leren om het ook samen met je kinderen te kunnen gaan doen? Meld je dan vrijblijvend via onderstaande link aan voor de be KIND beleef en inspiratie workshop.  Binnenkort wordt de datum daarvoor bekend.

 

https://www.bekindcoaching.info/contact

 

Ben je een leerkracht? Dan wil ik je graag uitnodigen om dit ook eens uit te proberen met de kinderen in je groep. En.... ook jij bent natuurlijk van harte welkom om je vrijblijvend in te schrijven voor de volgende be KIND beleef en inspiratieworkshop en het zelf te komen ervaren en beleven zodat je het door kunt gaan geven aan alle kinderen die jij mag begeleiden om te groeien in zelf bewust zijn..  


Het verschil tussen ontladen en opladen...

Wat is het nu verschil tussen jezelf ontladen en jezelf opladen en waarom moet je jezelf eerst leren om te ontladen voordat je jezelf weer op kunt laden?

 

Wanneer je overprikkelt bent zit je emmer bijna of helemaal vol, waardoor er eigenlijk niets meer bij kan. Dus ook leuke dingen kunnen er dan voor zorgen dat de emmer overloopt en/of de bom barst.

 

Door te leren hoe je goed voor jezelf kunt zorgen om de emmer leeg te laten lopen wanneer die bijna vol zit voorkom je dat je jezelf helemaal kwijtraakt. Dus dat is ontladen en ontspannen. Pas vanuit een ontspannen toestand van je lichaam en je hoofd  kun je jezelf weer opladen en met nieuwe energie. Wanneer je deze stap overslaat heeft het opladen namelijk nauwelijks of geen effect omdat de emmer vaak nog steeds vol zit en het effect vaak van hele korte duur is.

 

Nieuwsgierig naar hoe je je kind(eren) en jezelf kunt begeleiden om bewust te leren ontladen en ontspannen of ....heb je een vraag?