De macht van mijn gedachtekracht…


Naar mezelf luisteren?


Tot mijn vijftigste dacht ik dat ik dat deed.

 

Tijdens mijn persoonlijke groeiproces na een burn-out kwam ik erachter dat ik mezelf toch voornamelijk liet leiden door allerlei niet helpende gedachten en overtuigingen die ik vanuit mijn omgeving oppikte, of die ik door een ervaring van lang geleden nog steeds als waarheid beleefde. 

Dus ja... ik luisterde wel naar mezelf, maar was me niet bewust dat ik me als gevoelsmens met name liet leiden door de gedachtekracht vanuit... mijn hoofd. 

 

Luister jij naar jezelf vanuit je hoofd of vanuit je hart?

 

Als je me dat 10 jaar geleden had gevraagd zou ik denken...wat een zweverige vraag.

 

Maar....ik weet niet hoe het bij jou is, mijn gedachtewereld had en heeft wel ongelooflijk veel invloed op hoe ik letterlijk en figuurlijk in mijn vel zit en... op hoe ik mezelf voel en de wereld om me heen beleef en ervaar.Dus.... ik was wel nieuwsgierig om daar voor mezelf maar ook voor de kinderen die ik begeleid meer grip op te krijgen.

 

Dat was het begin van mijn mentale ontdekkingsreis naar.... binnen. 


Ik heb ontdekt dat wanneer ik de tijd en de ruimte neem om vanuit rust nieuwsgierig te zijn naar wat mijn gevoel me vertelt, ik naar mezelf kan luisteren op een andere manier waardoor ik antwoorden krijg die diep vanuit mezelf komen. 

Die tijd nemen vraagt iedere dag weer prioriteit, want het is ook voor mij, zelfs na jaren oefenen en daar aandacht aan te geven, nog steeds heel gemakkelijk om mijn aandacht naar buiten toe te richten, in plaats van mijn aandacht naar binnen te gaan richten. 

 

Wanneer weet je nu of je luistert naar de antwoorden vanuit je hoofd of vanuit je hart, je gevoel, je intuïtie?

 

Een kenmerk is wel dat de antwoorden die je diep van binnen vanuit jezelf krijgt op de levensvragen die je hebt altijd liefdevol zijn en vol vertrouwen. Je energie gaat er van stromen. Het kan daarnaast zeker ook spannend zijn omdat het je regelmatig voor de keuze stelt om het oude vertrouwde los te laten.

 

Ik vind het innerlijke bewustwordings- en groeiproces zo fantastisch mooi en waardevol. En daardoor ook super belangrijk om dit ook aan onze kinderen, samen met ouders en onderwijsprofessionals mee te geven. Zodat we samen met elkaar beter naar onszelf kunnen gaan luisteren vanuit ons hart en ons eigen gevoel in plaats van uit ons hoofd. 

De lessen die ik ook op dit gebied leerde na mijn 50ste geef ik daarom met veel liefde door,  omdat ik vind dat we hier in onze snelle wereld veel te weinig aandacht aan geven.

 

Ik ben van mening dat je nooit te oud bent om jezelf van binnenuit beter te leren kennen en.... je kunt er ook niet jong genoeg mee beginnen. 

 

Echt naar jezelf leren luisteren, waardoor je in verbinding kunt blijven met jezelf.... en met je omgeving is van onschatbare (eigen)waarde!

 

Wanneer we een krachtige verbinding voelen met onszelf kunnen we onszelf minder snel verliezen in verbinding met onszelf en met de buitenwereld.

 

Wij kunnen dus kiezen welke macht we aan onze eigen gedachten geven en hoe fijn is het dat dit gedachtekracht is waar je zelf ook met (zelf)vertrouwen door blijft groeien?!

 

Het verschil van jouw gedachtekracht is leven vanuit liefde en (zelf)vertrouwen of leven vanuit angst en in weerstand tegen jezelf en/of de wereld om je heen. 

Hoe zit het met jouw gedachtekracht of de gedachtekracht van je kind(eren) en.... wanneer luister jij naar jezelf vanuit je hoofd of je hart?


Laat gerust even een berichtje achter in de contact link hieronder als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek om te ontdekken wat ik voor jou en/of jouw kind kan betekenen om weer een stapje dichter bij jezelf en je eigen helpende gedachtekracht te komen.

 

Liefs,

 

Helma van Esch/ be KIND coaching

Leefkracht begeleiding/ kind - ouder - onderwijs


Ik wil graag contact met je opnemen.