Een moment van... verbinding


Een klein, groots moment van verbinding en contact met mijn kleindochter.

 

Ze grijpt hier voor het eerst mijn vinger vast. Nog geen drie maanden geleden is mijn allereerste kleindochter geboren en vanaf het eerste moment dat ze geboren is laat ze haar behoefte aan contact e verbinding zo duidelijk zien en ontwikkelt ze daarvoor nu al vaardigheden, zoals brabbelen en vastgrijpen, om met de buitenwereld in contact te komen.

 

Ieder kind en iedere volwassene heeft behoefte aan contact en verbinding en....ieder kind, hoe klein ook...zoekt dit contact op zijn of haar eigen wijze op.

 

De taal en de behoefte van het gedrag wat kleine en grote kinderen (lees ook volwassenen) laten zien.... vanuit nieuwsgierigheid en zonder oordeel ook leren begrijpen, zorgt voor een diepere verbinding met elkaar en met jezelf.

 

Want onder het gedrag wat we waarnemen zit altijd een diepere behoefte of verlangen.

 

Uitreiken naar een ander en voelen dat je uitreiking beantwoord wordt, geeft vertrouwen om op deze wijze contact te blijven zoeken.

 

Maar wat als het uitreiken lastiger is of die behoefte niet beantwoord wordt?


Wanneer het lastiger is om aan de ander kenbaar te maken wat je nodig hebt of  jouw behoefte aan contact en verbinding onbewust vanuit de ouder of opvoeder niet beantwoord wordt, zal de uitreiking een volgende keer misschien wel minder spontaan gedaan worden, of zelfs vanuit pijn of angst niet meer gedaan worden. 

 

Iedere actie geeft een reactie. Iedere reactie geeft een beleving. En ....iedere beleving beïnvloedt je gedrag. 


Jouw beleving is daarom heel waardevol om je bewust van te zijn of te worden, wanneer je je niet wilt laten leiden vanuit pijn of angst.

 

En dit groeiproces kunnen we samen met onze kleine en grote kinderen blijven doorleven om samen vanuit vertrouwen door te leven.

 

Wil jij hierin als ouder samen met je kind(eren) blijven groeien?


Tijdens een be KIND groei-traject maken we samen met elkaar een ontdekkingsreis naar binnen en leer je jezelf en je kind nog beter kennen en begrijpen. 


Je komt nog weer dichter bij jezelf en op een diepere laag met jezelf en met elkaar in verbinding.

 

Hierdoor kunnen jullie samen met elkaar blijven groeien in leefkracht, om met veerkracht in het leven te blijven staan ....ook op momenten dat er wolken voor de zon voorbij drijven.

 

Dit is een uniek en persoonlijk groeitraject waarin je jezelf en je kind(eren) nog beter gaat leren begrijpen en je ontdekt wat jij of je kind nodig heeft om je eigen (innerlijke) zon weer te laten stralen.

 

Laat even een berichtje achter in de contact link hieronder als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek om te ontdekken wat ik voor jou en/of jouw kind kan betekenen om nog meer vanuit vertrouwen te gaan leven.

 

Liefs,

 

Helma van Esch/ be KIND coaching

Leefkracht begeleiding/ kind - ouder - onderwijs