Ik ben zo trots op jou…

 

Vandaag ga ik even heel eerlijk met je delen dat ik de afgelopen weken even niet zo goed meer voelde of ik wel het juiste pad aan het bewandelen was met mijn praktijk. Mijn trots verdween beetje bij beetje en ik liet mijn hoofd met niet helpende gedachten en overtuigingen regie nemen..

 

Dat had uiteindelijk maar met een ding te maken.

 

Het pad van ondernemer blijft voor mij, na bijna 4 jaar, toch nog steeds af en toe onwennig,  na ruim 30 jaar gewerkt te hebben in het onderwijs.

 

Ook financieel is dat een leer en groeiproces met vallen en...weer opstaan.

 

En …..dat is oké.

 

Die onwennigheid mag er zijn en ik mag er iets van leren.

 

Is dat altijd gemakkelijk. No way.

 

De afgelopen weken schoot ik weer meer in onmacht en verloor ik het vertrouwen vanwege financiële onzekerheid.

 

Ik zag en voelde daardoor ook even niet meer wat er allemaal al voor bijzonder mooie groei-trajecten succesvol afgesloten zijn en wat voor mooie ontwikkelingen er op dit moment zijn en vooral verloor ik het vertrouwen in wat er allemaal nog mag gaan ontstaan.


Ieder kind of jongeren die het leven niet meer ziet zitten, of die niet lekker in zijn/haar vel zit, en die ik samen met zijn/haar ouders weer naar een lichter leven mag laten groeien, is het waard voor mij om door te zetten met dat wat ik aan het doen ben.

 

Dat is mijn missie en..... daar ga ik voor!

 

Inmiddels voel ik me weer ontzettend dankbaar dat ik vanuit volledige vrijheid  prachtige en unieke be KIND groei-trajecten ontwikkeld heb voor kinderen - jongeren- ouders en onderwijsprofessionals om in verbinding met zichzelf en met elkaar te blijven groeien vanuit hoofd en hart! I

 

Ik ben dankbaar voor alle kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten die de afgelopen jaren het vertrouwen in mij hadden om in een soms moeilijke en kwetsbare situatie toch contact met mij te zoeken. En samen op weg te gaan naar .....groeien in verbinding en zelf bewust zijn.

 

En.... een ding weet ik daardoor zeker.

 

Dit is wat ik op mijn eigen unieke wijze begeleidingswijze mag blijven doen om kinderen en jongeren samen met ouders vanuit het voelen van onmacht weer samen te laten groeien naar het voelen van de eigen innerlijke kracht. 

 

Nu ik weer met dankbaarheid en trots naar mijn eigen ontwikkeling en praktijk kan kijken, kan ik ook weer voelen hoe trots ik ben op de kanjers die samen met hun ouders tijdens  een be KIND groei-traject weer in hun eigen licht gingen staan en weer gingen stralen van binnenuit omdat ze zichzelf weer opnieuw ontmoet hadden.

 

Tegen alle jongeren en ouders die nu aan het knokken zijn om door een moeilijke, zware of donkere periode heen te komen wil ik graag zeggen; " IK BEN TROTS OP JOU!" 

En nog belangrijker is dat je dit, net zoals ik, vanuit je hart tegen jezelf gaat zeggen.
Dat is wat echt voelt en wat je echt raakt.

De hele wereld kan zeggen : "Ik ben trots op jou!" Maar wanneer je het zelf niet voelt....komt het niet binnen en heeft het geen effect.

 

 

Laten we samen met onze kinderen vanuit onze eigen innerlijke kracht en wijsheid naar het licht blijven groeien, ook wanneer het even heel donker is.

 

You'll never walk alone. Reach out and be surprised what you'll find there.