beLEEF training IN MIJN leerKRACHT

Vrijdag 9 juni en vrijdag 23 juni

10.00 uur tot 16.30 uur

 

Werken en leven vanuit verbinding met jezelf. 

 

In de laatste drukke periode van dit schooljaar krijg jij tijdens deze twee daagse beLEEF training IN MIJN leerKRACHT de tijd en de ruimte om vanuit rust en vertrouwen voor jezelf helder te krijgen hoe jij de balans voor jezelf, en samen met jouw kinderen in de groep, weer kunt oppakken wanneer je veel druk en spanning ervaart, of wanneer je dit bij kinderen in de klas ziet gebeuren. 

Je ontdekt en ervaart hoe je vanuit weerstand weer in verbinding kunt komen met jezelf, met je kinderen en hoe je een kind hierbij nog beter kunt begeleiden.

Samen met elkaar gaan we nieuwsgierig zijn naar dat wat jij nodig hebt om de leerkracht te zijn die ook met leefkracht en vanuit verbinding met jouw authentieke zelf in de klas staat.

HET MOOISTE WAT JE KUNT WORDEN IS...JEZELF.

Jezelf  blijven ...vraagt extra aandacht in de drukke wereld waarin we leven.

Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling is van onschatbare waarde voor jou en...voor de kinderen van NU. Dit zeg ik omdat ik de waarde daarvan zelf pas heb mogen ontdekken na een flinke burn-out, door een lange periode mijn eigen grenzen, verlangens en behoeftes totaal niet meer in beeld te hebben. Alles wat ik daarna heb mogen ontdekken, ervaren en leren gun ik iedere ouder, leerkracht en bovenal alle kinderen van NU die allemaal een diep verlangen hebben om gezien, gehoord en begrepen te worden in wie ze werkelijk zijn. Want dat is hoe we echt verbinding maken van hoofd naar hart.

Wil jij ook zo graag in verbinding met jezelf samen met de kinderen blijven groeien en vraag je je af hoe je nog beter vanuit jezelf voor jezelf zou kunnen zorgen in alle drukte om je heen? 

Alles wat je aandacht geeft groeit dus ook al het mooie wat je aandacht geeft in jezelf, in jouw leerkracht.

In deze beLEEF training ga je je eigen unieke leefKRACHT voelen en ervaren waarmee jij jezelf en ook de kinderen in je klas nog meer kunt gaan laten stralen.

 

Yes, ik gun mezelf dit om in verbinding met mezelf en met de kinderen van NU met (zelf)vertrouwen te kunnen blijven groeien.

Ik meld me graag aan voor de beLEEF training:

"IN MIJN leerKRACHT"


Meer INFORMATIE over de beLEEF training: "IN MIJN leerKRACHT"

 

Wat neem je mee van deze IN MIJN leerKRACHT beLEEF training?

 • Je hebt ontdekt hoe je je eigen vertrouwen en dat van de kinderen kunt laten groeien.
 • Je kunt het gedrag van de kinderen en van jezelf nog beter begrijpen.
 • Je bent je bewust hoe je vanuit de elementen van weerstand weer in verbinding kunt komen met de kinderen van NU en met jezelf.
 • Je kunt meer rustmomenten en plezier beleven in de klas.
 • Je hebt jouw behoeftes en verlangens in beeld om vanuit ruimte en rust in verbinding te kunnen zijn met de kinderen van NU.
 • Je hebt je eigen GLIM journal waarin je jouw persoonlijke reis tijdens deze beLEEF training terug kunt lezen. 
 • Je krijgt praktische werkvormen mee voor in de klas.
 • Je krijgt de zes gouden GLIM tools mee waarmee je verbindende kindgesprekken kunt voeren.
 • Je krijgt het drieluik van GLIM op A4 formaat mee voor in de klas.
 • Je hebt ook jezelf weer een beetje beter leren kennen.

Wat is de investering in deze IN MIJN leerKRACHT beLEEF training?

De investering voor deze twee daagse training voor jouw persoonlijke en proffesionele ontwikkeling is 500 euro (incl. btw).

Hiervoor kun je je profesionaliseringsbudget natuurlijk ook inzetten.

Voor wie is deze beLEEF training?

 • Voor leerkrachten die naast leervaardigheden ook leefvaardigheden aan kinderen mee willen geven.
 • Voor leerkrachten die de tijd willen nemen om zelf te blijven groeien in bewustzijn en hierin een voorbeeld willen zijn voor de kinderen van NU. 
 • Voor leerkrachten die voelen dat ze beter voor zichzelf willen gaan zorgen om in balans te blijven.
 • Voor jonge leerkrachten die hun weg en eigen balans nog mogen gaan vinden binnen het onderwijsssteem.
 • Voor leerkrachten die nieuwsgierig zijn naar hoe je vanuit weerstand weer in verbinding komt met jezelf en.... met de kinderen van NU.

Dag planning IN MIJN leerKRACHT beLEEF training

Dag 1

9.45  uur Inloop met koffie, thee en lekkers

10.00 uur Verbindend kennismaken

10.30 uur Jouw eigen pad in beeld

11.30 uur Herkennen jouw behoeftes en verlangens

12.30 uur Vegetarische lunch en pauze

13.30 uur Inzoomen op de  beleving van het kind

15.00 uur pauze

15.15 uur Elementen van weerstand

16.30 uur Afsluitig dag 1

 

Dag 2

9.45  uur Inloop met koffie, thee en lekkers

10.00 uur Verbindend kennismaken

10.30 uur Van weerstand naar verbinding

12.30 uur Vegetarische lunch en pauze

13.30 uur Praktische tips en gouden tools voor verbinding blok 1

15.00 uur pauze

15.15 uur Praktische tips en gouden tools voor verbinding blok 2

16.30 uur Evaluatie en afsluiting dag 2

 

 

 

Enkele ervaringen

 • "Lieve Helma, jij hebt een gave om vanuit oprechte nieuwsgierigheid en met zoveel rust mensen te zien zoals ze zijn, te horen naar wat ze jou willen vertellen en te begrijpen in hun eigen belevingswereld." 

 

 • " Helma weet waar ze voor gaat en weet elke keer weer een verbinding te krijgen met de leerlingen waarin ze weer tot bloei komen in wie ze zijn."

 

 • " Stapje voor stapje ontdekt Helma vanuit haar nieuwsgierigheid en zonder oordeel wat je drijfveren zijn, waar je energie weglekt en brengt zij samen met jou structuur aan."

 

 •  "Jij straalt rust uit, ruimte en vertrouwen. Kinderen mogen zichzelf zijn, jij ziet, hoort en begrijpt ze in hun eigen beleving."

 

Over Helma

Hallo lieve leerkracht,

 

Sinds 3 jaar heb ik mijn eigen praktijk voor kind, ouder en gezinsbegeleiding. Daarvoor was ik zo'n 30 jaar werkzaam in het basisonderwijs als leerkracht en ambulant leerlingbegeleider. En last but zeker not least ik ben getrouwd met Leo en trotse moeder van 2 volwassen zonen en twee bonusdochters.

Mijn kernwaardan van waaruit ik leef zijn:

VERBINDING, VERTROUWEN, VRIJHEID, CREATIVITEIT en PLEZIER.

Mijn missie is om mezelf en anderen te inspireren om naar het licht te blijven groeien. Samen met elkaar bewust leren kijken naar alle wijsheid die we in onszelf hebben om voor onszelf ons mooiste leven te leiden. Als ons dit lukt dan geven we natuurlijk een geweldig mooi voorbeeld aan onze kinderen die met hun gedrag dagelijks aan ons spiegelen wat wij ze laten zien en waarvoor wie wij een voorbeeld mogen zijn.

Ik heb de afgelopen jaren ongelooflijk veel in mezelf geinvesteerd op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling wat me zo ontzettend veel moois gebracht heeft. Daardoor kwam bij mij wel de vraag naar boven waarom we in het onderwijs nog zo ontzettend weinig aandacht geven aan persoonlijke ontwikkeling naast de hoeveelheid aandacht die er is om kennis en vaardigheden over te brengen.

In mijn praktijk begeleid ik unieke be KIND trajecten voor ouders en kinderen, pubers en jongeren die ernstig in de knel zitten en die soms zelf het leven ook even niet meer zien zitten omdat ze de verbinding met zichzelf, met elkaar en/of met hun omgeving kwijt geraakt zijn omdat ze NOG niet geleerd hebben hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen.

Ook jonge ouders met gevoelige kinderen kiezen er steeds vaker om een paar maanden samen met mij op reis naar binnen te gaan tijdens een be KIND traject. Waar ik mee bedoel dat je zelf als ouder ( of als leerkracht;-) natuurlijk ook altijd nog dingen te leren of te verwerken hebt. Als jij dat aanpakt dan heeft je kind daar geen last meer van tijdens het opgroeien.

Naast de begeleiding van ouders inspireer ik ook heel erg graag leerkrachten en PABO studenten om hun eigen persoonlijke ontwikkeling ook meer aandacht te gaan geven, want net zoals bij de ouders geven wij als leerkracht het voorbeeld aan onze kinderen. Hoe beter wij voor ons zelf leren zorgen, fysiek, mentaal, emotioneel en ook spritueel, hoe bewuster we ons eigen gedrag ook leren herkennen en hoe gemakkelijker we de verbinding met onszelf en met de kinderen vanuit vertrouwen en nieuwsgierigheid kunnen blijven maken.

Want ja, als ik niet lekker in mijn vel zit om wat voor reden dan ook dan reageer ik anders dan wanneer ik me heerlijk voel. En daar reageren onze kids natuurlijk ook feiloos op. En ook juist op de dingen die we niet uitspreken maar die er wel zijn. 

Ik droom van een onderwijssysteem waarin er veel meer aandacht zal zijn om kinderen hun eigen GLIM, gouden lijntje in mij, te laten ontdekken om de verbinding met zichzelf zo sterk te maken zodat ze die, ondanks de drukke wereld die soms (te)veel vraagt, altijd kunnen blijven terug vinden en voelen , waardoor ze de beste keuzes voor zichzelf durven en kunnen maken.

Ik droom van een onderwijssysteem waarin ook de leerkracht zijn eigen GLIM kan blijven voelen en aandacht mag geven om onszelf en de kinderen van NU het fundament te geven waardoor we met vertrouwen en nieuwsgierigheid naar elkaar en naar onszelf kunnen kijken en de vrijheid voelen om ons eigen unieke pad te kunnen bewandelen.

Om mijn eigen droom werkelijkheid te laten worden heb ik nu op mijn eigen wijze deze beLEEF training IN MIJN leerKRACHT ontwikkeld omdat de verandering die ik graag in de wereld wil zien voor de kinderen van NU bij mezelf begint.

Wil jij ook die verandering zijn en hierin ook blijven groeien?

Ik kijk er naar uit om samen met jouw op ontdekkingsreis te gaan naar nog meer bewustwording en persoonlijke groei.

Tot ziens.

Liefs,

Helma

 

 

Locatie

Hierover volgt na aanmelding meer info.


Heb je een andere vraag of komen deze data niet uit maar heb je wel interesse om deze training in het nieuwe schooljaar te volgen? Laat het me hieronder even weten.

Be KIND....to yourself. You are one of a KIND!


«   »