Help...ik ben mezelf kwijt.


Wat zou het fantastisch mooi zijn als een kind of puber, en natuurlijk ook wij als  volwassenen ,dat uit zouden kunnen spreken wanneer we volledig overprikkeld zijn door alles wat er in onze binnen en buitenwereld speelt.

 

Vanuit onmacht reageren we echter vaak totaal anders.

 

Een kind trekt zich terug om meer en meer onzichtbaar te worden of een kind gaat in de aanval en wordt een soort van licht ontvlambaar en belandt daardoor van het ene conflict in het andere, met alle gevolgen van dien.

 

Een kind wat zich terugtrekt geeft zichzelf de schuld van alles wat hem overkomt en een kind wat in de vechtstand gaat geeft de buitenwereld de schuld.

 

In beide situaties gaat het schuldgevoel niet helpend zijn om de situatie van onmacht te gaan veranderen. 

 

Maar wat dan wel?


De allereerste belangrijke stap die dan genomen mag worden is om je hoofd en je lichaam tot rust te laten komen.

 

Rust, rust en nog eens rust.

 

Hoe je tot rust komt is echt voor ieder kind anders.

Je kunt je kind vragen; Wie maakt je rustig. In welke omgeving of op welke plek wordt je rustig. Van welke geluiden, geuren, kleuren, materialen en activiteiten wordt je rustig. Waardoor wordt je rustig. 

 

Geef je kind de tijd om hiernaar op zoek te gaan.

 

Te vaak vullen we het goed bedoeld al in doordat we denken ons kind goed te kennen. Maar geloof me, alleen al door ernaar te vragen zul je verrassende antwoorden krijgen omdat je kind ook in een groeiproces zit en dat wat helpend was in het verleden dat nu op dit moment wellicht niet meer is.

 

Zeker voor pubers komen daarvoor vaak nieuwe behoeftes naar boven om hun rust weer te kunnen blijven vinden in de drukke wereld waarin we leven. Hun wereld en de beleving van hun wereld verandert in sneltempo en het vraagt aandacht om daar vanuit rust jezelf stees weer terug te kunnen vinden wanneer je jezelf even verloren bent.

 

Tijdens een be KIND groei-traject ga  je samen met je kind de verdieping in om weer zicht te krijgen op wat er werkelijk in de binnenwereld speelt en ontdek je wat jij nodig hebt om dichter bij jezelf te blijven vanuit je binnenwereld.... in de buitenwereld. Je ontdekt ook hoe je daarvoor heel praktisch nog beter voor jezelf en voor elkaar kunt gaan zorgen, ieder vanuit je eigen behoeftes en verlangens.

 

Zichtbaar maken wat er van binnen in je leeft zorgt voor inzicht en bewustwording en jij krijgt de keuze om weer regie te nemen.

 

Kleine stappen die grote invloed hebben om in contact te blijven met jezelf en met elkaar, en een verrijking voor het leven van je kind, voor jezelf en voor je gezin, voor nu en in de toekomst.

 

Wanneer jij wilt investeren in de persoonlijke groei van je kind en van jezelf dan ben ik er voor jou om dat waar je nu mee worstelt samen te gaan transformeren en dit op een liefdevolle wijze zichtbaar te maken, om samen op weg te gaan naar de positieve verandering waarnaar je verlangt.

 

Een positieve verandering om je kind en jezelf te laten groeien in wie je diep van binnen werkelijk bent.

 

Ik kom graag met je in con-tact.

 

Liefs,

 

Helma van Esch / be KIND coaching

Groei en leefkracht coach / kinderen - ouders - onderwijs