Ssssstil zijn om jezelf te zien, te horen en… te voelen.


Hoe vaak zoek jij de stilte op of ben je alleen, of samen met je kind, even in het moment in stilte om...

 

  • alles er te laten zijn en.... alles ook weer voorbij te laten gaan?
  • niet naar je hoofd maar naar je gevoel te leren luisteren?
  • je intuïtie te leren volgen?
  • jezelf van binnen weer terug te vinden in de drukte van het leven?
  • je eigen pad te blijven bewandelen?
  • je bewust te worden van je angsten en/of  je pijnen?
  • je eigen behoeftes en verlangens helder te krijgen?
  • je eigen grenzen helder aan te kunnen blijven geven? 
  • te groeien...in wie je bent?

 

Toen ik mezelf jaren geleden in de buitenwereld volledig was kwijtgeraakt, en daardoor na mijn vijftigste in een burn-out terecht kwam, kwam ik erachter dat dat alleen maar een gevolg was van het feit dat ik al in een veel eerder stadium mezelf van binnen volledig was kwijtgeraakt.


Ik verloor de verbinding met de buitenwereld dus achteraf gezien pas nadat ik allereerst de verbinding met mijn binnenwereld en met mezelf verloren was.

 

Het pad om weer in contact te komen met mezelf begon voor mij door weer te leren om in alle rust en in de stilte met mezelf te zijn met alles wat er was. 

 

Op advies van een persoonlijk coach zocht ik toen helemaal alleen de stilte op.
Ik ging voor het eerst alleen naar de sauna, alleen naar zee ( mijn favoriete place to be)) en alleen naar het bos. 

 

Allemaal alleen ....om te ontdekken dat ik all-een was.  

 

Doordat ik na deze moeilijke periode mezelf de ruimte en de tijd heb gegeven om in de stilte met mezelf te leren zijn , te vertragen en mezelf de aandacht te geven die ik nog had, heeft dit me uiteindelijk weer dichter bij mezelf gebracht. 

 

In de stilte kwamen er angsten, pijnen, overtuigingen en .....  uiteindelijk veel waardevolle inzichten en was er ook rust en ruimte om te ontdekken wat ik echt wel en echt niet meer wilde. 

 

In de rust van de stilte ontdekte ik stap voor stap hoe ik zelf weer regie wilde gaan nemen over mijn eigen leven.

 

Nog nooit eerder was ik daar zo bewust mee bezig geweest. 

In de stilte leren luisteren naar je jezelf is niet vanzelfsprekend in onze maatschappij.  We leren het vaak niet in ons gezin en ook niet op school. 

 

En toch ....is het de basis om echt in verbinding te blijven met jezelf. 

 

Steeds meer volwassenen, jongeren en zeker ook kinderen hebben dit nodig om zichzelf echt van binnenuit beter te leren kennen en om zichzelf echt te leren zien in wie ze diep van binnen zijn en...willen zijn.

 

Wanneer je dit niet doet is het zo gemakkelijk om het leven te gaan leven wat anderen van je verwachten of verlangen en ook om zelf geen verantwoordelijkheid meer te nemen over je eigen leven.

Hierdoor heb je vervolgens ook steeds vaker een gevoel dat je slachtoffer bent omdat.... het leven jou overkomt in plaats van dat je voelt en beleeft dat je regie hebt over hoe jij zelf je eigen leven kunt beLEVEN. 

 

Echt van binnenuit weer regie voelen en krijgen over je eigen leven begint bij het nemen van stilte momenten om te leren luisteren naar....jezelf. 


Tijdens mijn begeleiding zorgt het opzoeken van de stilte nu voor een basis van rust en vertrouwen, waardoor volwassenen, jongeren en ook kinderen hun eigen innerlijke wijsheid weer helder gaan zien en voelen.

Hierdoor ga je jezelf en elkaar beter begrijpen leer je om steeds bewuster voor jezelf te kiezen en je eigen pad in het leven te gaan bewandelen.

 

Wanneer een kind zich verveelt is dat alleen maar een leermoment om daar doorheen te leren leven en alles wat er in de leegte en de stilte is gewoon lekker te laten zijn. .

Want het is echt zoveel gemakkelijker om de ander ervoor te laten zorgen dat je vermaakt wordt dan om te ontdekken wat je zelf nodig hebt. Maar op de lange termijn is dat laatste wel het meest waardevolle.


Tijdens een be KIND groei-traject maken we samen met elkaar een ontdekkingsreis naar binnen en leer je jezelf en je kind nog beter kennen en begrijpen.


Je komt nog weer dichter bij jezelf en op een diepere laag met jezelf en met elkaar in verbinding.

 

Hierdoor kunnen jullie samen met elkaar blijven groeien in leefkracht om met veerkracht in het leven te blijven staan ook op momenten dat er wolken voor de zon voorbij drijven.

 

Dit is een uniek en persoonlijk groei traject waarin je jezelf en elkaar nog beter leert begrijpen en ontdekt wat jij of je kind nodig heeft om de (innerlijke) zon weer te laten stralen.

 

Laat even een berichtje achter in de contact link hieronder als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek om te ontdekken wat ik voor jou en/of jouw kind kan betekenen om weer een stapje dichter bij jezelf te komen.

 

Liefs,

 

Helma van Esch/ be KIND coaching

Leefkracht begeleiding/ kind - ouder - onderwijs