uitzichtloos of vooruitzicht


Kinderen en jongeren hebben onze support nodig , wanneer ze in hun beleving in een uitzichtloze situatie zitten.

 

Een uitzichtloze situatie waarin ze zelf fysiek, mentaal en emotioneel weer vooruitzicht, perspectief mogen gaan zien, voelen, ervaren en beleven.

 

Hierdoor gaan gevoelige kinderen en jongeren zichzelf en hun eigen innerlijke kracht en wijsheid weer terug vinden, zodat ze hun eigen plek in het leven weer in kunnen gaan nemen.

 

Deze support vraagt om ruimte en tijd om te leren om af te stemmen op jezelf en op je diepere gevoelens en gedachten.... op je eigen wijze intuïtie, in plaats van, of naast, praktische oplossingen aangereikt te krijgen van buitenaf, om in het leven van alle dag staande te blijven.

 

Je leven in verbinding leren leven en afstemmen op de omgeving en op school krijgt veel aandacht, waardoor veel kinderen / jongeren de afstemming en de verbinding met zichzelf al jong verliezen en daardoor ook vaak de zingeving van hun eigen leven kwijt raken.

 

In mijn praktijk komen jongeren die daarmee worstelen.


Groeien van een zinloos leven naar een zinvol leven...

 

Stel je eens  voor dat je een groot gedeelte van de dag dingen aan het doen bent waar je geen energie van krijgt of waar je het nut niet van inziet.

 

Dan gaat je innerlijk vuurtje toch vanzelf uit.

 

De allereerste stap in dit leer en groei proces is daarom wat mij betreft......tijd nemen om vanuit rust en ruimte en zonder oordeel, nieuwsgierig te gaan zijn naar dat wat er echt speelt in de beleving van een kind. 

 

Natuurlijk is dit een leer en groeiproces waar wij zelf ook iedere dag nog in kunnen blijven ont-wikkelen.

 

Jouw eigen beleving is namelijk jouw werkelijkheid, wat een ander daar ook van vindt. Het heeft invloed op hoe je je voelt en wat je denkt en beleefd.

 

Dat is wat aandacht vraagt om de aandacht te kunnen gaan verleggen naar een vooruitzicht waardoor het leven weer zinvol wordt in plaats van als zinloos ervaren wordt.

 

Geef je kind daarom allereerst recht op zijn eigen beleving, zonder je eigen oordeel of behoefte daarop meteen te reflecteren. Een kind krijgt hierdoor ook het gevoel dat het gezien wordt en dat het er allemaal mag zijn. 

 

Wanneer het er allemaal mag zijn komt er ruimte om er zonder oordeel ,en vanuit een veilige basis, naar te kijken waardoor je weer kunt gaan groeien van een uitzichtloos leven beleven naar......een leven vooruitzicht.


Groeien van binnenuit.... jezelf.

 

In een be KIND VIP groei-traject groeien kinderen/ jongeren die zichzelf zijn kwijtgeraakt, samen met ouders weer van een uitzichtloos perspectief naar een perspectief met vooruitzicht. Tijdens een be KIND groei-traject ga je samen met je kind de verdieping in om weer zicht te krijgen op wat er werkelijk in de binnenwereld speelt.

 

Je ontdekt wat jij nodig hebt om dichter bij jezelf te blijven vanuit je binnenwereld.... in de buitenwereld.


Je ontdekt ook 
hoe je daarvoor heel praktisch nog beter voor jezelf en voor elkaar kunt gaan zorgen, ieder vanuit je eigen behoeftes en verlangens.

 

Zichtbaar maken wat er van binnen in je leeft zorgt voor inzicht en bewustwording en jij krijgt de keuze om weer regie te nemen.

 

Kleine stappen die grote invloed hebben om in contact te blijven met jezelf en met elkaar, en een verrijking voor het leven van je kind, voor jezelf en voor je gezin, voor nu en in de toekomst.

 

Wanneer jij wilt investeren in de persoonlijke groei van je kind en van jezelf, dan ben ik er voor jou om dat waar je nu mee worstelt samen te gaan transformeren, en dit op een liefdevolle wijze zichtbaar te maken, om samen op weg te gaan naar een diepere verbinding en het groeien van zelfbewustzijn. 

 

Een positieve verandering om je kind en jezelf te laten groeien in wie je diep van binnen werkelijk bent.

 

Wanneer je behoefte hebt aan meer verbinding neem dan contact met me op. 

 

Liefs,

 

Helma van Esch/ be KIND coaching

Groei en leefkracht begeleiding/ kind - ouder - onderwijs