Groeien van binnen naar buiten…


Waar ben jij het meest op gericht… je groeiproces in de buitenwereld of je groeiproces in je binnenwereld?

 

Het leven is wat mij betreft een groot (be)leef, leer en groeiproces van buiten en… van binnen, waarin we ieder ons eigen avontuur mogen beleven, met vallen en opstaan, en met onze eigen levenslessen.

 

Door de levenslessen die ik in mijn leven, tot nu toe, heb mogen beleven, sta ik waar ik nu sta en blijf ik groeien met de nieuwe levenslessen die er op mijn pad blijven komen.

 

Ik blijf letterlijk en figuurlijk groeien door dik en dun, en weet inmiddels dat die buitenkant een zuivere weerspiegeling is van wat er in mijn binnenwereld afspeelt.

 

Door er steeds weer van binnenuit aandacht aan te geven blijf ik zelf groeien van binnenuit en kan en mag ik hierdoor ook anderen laten groeien om meer en meer ....jezelf bewust te zijn.

 

Jezelf bewust zijn in verbinding en in contact met jezelf en met dat wat er niet alleen in je bewustzijn, maar ook in je onderbewustzijn speelt, is wat mij betreft magisch mooi.

 

Want juist in je onderbewustzijn vind je je "onzichtbare" belemmeringen en blokkades die ervoor zorgen dat je uit verbinding raakt met jezelf en/of met anderen.

 

Door daar bewust van te worden of dit zichtbaar te maken, kunnen we ze samen gaan opheffen of transformeren, en dat groeiproces vind ik zelf echt geweldig en gun ik daardoor ook alle kinderen, jongeren en iedereen die een voorbeeld voor hun is in hun groeiproces.

 

Want ook groeien om onszelf bewust te leren zijn doen we samen met elkaar.

 

Dus bij deze een oproep aan alle ouders en professionele opvoeders …..

 

Gun jezelf, op wat voor manier dan ook, de ruimte en de tijd, om ook zelf van binnenuit te blijven groeien om je zelf bewust te zijn en een voorbeeld te zijn hoe je ook van binnenuit goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

 

Take care.

 

 


Wil jij jezelf als ouder, onderwijsprofessional en/of je kind(eren) ook van binnenuit laten groeien om nog meer jezelf bewust te zijn?

 

Gun jij je kind(eren) en jezelf om te groeien om nog meer jezelf (bewust) te zijn?


Je bent van harte welkom. Neem geheel vrijblijvend contact met me op. 

Liefs,

 

Helma van Esch/ be KIND coaching

Leefkracht begeleiding

kinderen- jongeren- ouders-  onderwijs