Bedankt dat je me helpt groeien...


Aan het einde van het schooljaar werd ik als leerkracht vaak overladen met cadeautjes.

 

In mijn praktijk staat deze gieter als herinnering aan heel veel kinderen die ik in mijn 30 jarige onderwijscarierre een jaar lang mocht begeleiden.  


Mijn oog valt er nu weer op en ....

 

Ik denk ook even terug aan deze periode waarin de laatste drukke weken van het schooljaar weer zijn aangebroken voor kinderen, ouders en leerkrachten. 

Helpen groeien...

 

Ik doe het nog steeds maar wel vanuit een andere intentie. 

Jarenlang was mijn onbewuste intentie om kinderen te laten groeien om ze te leren te voldoen aan alle verwachtingen en eisen die anderen hebben en die het onderwijssysteem heeft. 


Precies wat ik zelf ook jarenlang gedaan heb, waardoor ik steeds verder van mezelf en mijn passie verwijderd raakte. 

De laatste jaren in het onderwijs koos ik er wel bewust voor om iedere dag vanuit mijn eigen intentie te gaan werken om het verschil te gaan maken voor kinderen en collega's die niet lekker in hun vel zaten. 


Voor mij was en is het vullen van het hart belangrijker dan het vullen van het hoofd.

Na een aantal jaren steeds bewuster vanuit mijn eigen intentie op school aan het werk te zijn, besefte ik me dat ik niet langer incognito als juf les wilde geven, omdat ik een te groot gedeelte van de dag gericht was op het laten groeien van kennisvaardigheden in plaats van zelfkennis en zelfbewustzijn te laten groeien. 


En ....dat laatste is gewoon waar ik voor bedoeld ben, vind ik zelf. 

 

Alles wat je aandacht geeft groeit, daarom is het voor kinderen en ook voor ons als volwassen zo ontzettend belangrijk om bewust te zijn wat je eigen behoeftes en verlangens zijn om iedere dag je eigen intenties vanuit je hoofd en ......je hart te kunnen zetten. Om ook jezelf de aandacht te blijven geven die je nodig hebt om te blijven groeien. 

 

De intentie die ik ook vanuit mijn hart maakte zorgde ervoor dat ik iedere dag met een voldaan gevoel thuis kwam. En daar blijf ik door groeien en van stralen... van binnenuit. 

 

Wat is jouw intentie van waaruit je jezelf en je kind(eren) wilt laten groeien en komt deze intentie uit je hoofd of uit je hart?

 

Laat gerust even een berichtje achter via de vontact link hieronder, wanneer je hier samen met mij even over wilt sparren of delen.

 

 

 


Tijdens een be KIND groei-traject maken we samen met elkaar een ontdekkingsreis naar binnen en leer je jezelf en je kind nog beter kennen en begrijpen. 


Je komt nog weer dichter bij jezelf en op een diepere laag met jezelf en met elkaar in verbinding.

 

Hierdoor kunnen jullie samen met elkaar blijven groeien in leefkracht om met veerkracht in het leven te blijven staan ook op momenten dat er wolken voor de zon voorbij drijven.

 

Dit is een uniek en persoonlijk groei - traject waarin je jezelf en elkaar nog beter leert begrijpen en ontdekt wat jij of je kind nodig heeft om de (innerlijke) zon weer te laten stralen.

 

Laat even een berichtje achter in de contact link hieronder als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek om te ontdekken wat ik voor jou en/of jouw kind kan betekenen om weer een stapje dichter bij jezelf te komen.

Liefs,

 

Helma van Esch/ be KIND coaching

Leefkracht begeleiding/ kind - ouder - onderwijs