GROEI en beLEEFdag IN MIJN leerKRACHT

Bij interesse neem contact op.

Werken en leven vanuit verbinding met jezelf

met de kinderen van NU. 

 

Tijdens de IN MIJN leerKRACHT  GROEI beLEEF dag krijg jij de tijd en de ruimte om vanuit rust en vertrouwen voor jezelf helder te krijgen hoe jij de balans voor jezelf, en samen met jouw kinderen, weer kunt oppakken wanneer je veel druk en spanning ervaart, of wanneer je dit bij kinderen in de klas ziet gebeuren. 

Je ontdekt en ervaart hoe je vanuit weerstand weer in verbinding kunt komen met jezelf en met de kinderen van nu en hoe je een kind hierbij nog beter kunt begeleiden.

Samen met elkaar gaan we nieuwsgierig zijn naar dat wat jij nodig hebt om de leerkracht en/of ouder te zijn die ook met leefkracht en vanuit verbinding met jouw authentieke zelf in de klas staat. Je gaat jezelf weer een beetje beter leren kennen. En als jij groeit dan groeien de kinderen van nu vanzelf met je mee.

 

HET MOOISTE WAT JE KUNT WORDEN IS...JEZELF.

Jezelf  blijven ... vraagt extra aandacht in de drukke wereld waarin we leven.

 Gun jij jezelf die aandacht ?

Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling is van onschatbare waarde voor jou als leerkracht en...voor de kinderen van NU. Dit zeg ik omdat ik de waarde daarvan zelf heb mogen ontdekken na een flinke burn-out, door een lange periode mijn eigen grenzen, verlangens en behoeftes totaal niet meer in beeld te hebben. Alles wat ik daarna heb mogen ontdekken, ervaren en leren gun ik iedere ouder, leerkracht en bovenal alle kinderen van NU die allemaal een diep verlangen hebben om gezien, gehoord en begrepen te worden in wie ze werkelijk zijn. Want dat is hoe we echt verbinding maken van hoofd naar hart.

Mijn aandacht en begeleiding gaat daarom niet alleen uit naar de intellectuele ontwikkeling maar ook naar de groei van lichaamsbewustzijn en de emotionele en spirituele ontwikkeling. 

Wil jij ook zo graag in verbinding met jezelf samen met de kinderen blijven groeien en vraag je je af hoe je nog beter vanuit jezelf voor jezelf en voor de kinderen van nu zou kunnen zorgen in alle drukte om je heen? 

Alles wat je aandacht geeft groeit dus ook al het mooie wat je aandacht geeft in jezelf, in jouw leerkracht.

In deze een of twee daagse beLEEF training ga je je eigen unieke leefKRACHT weer voelen en ervaren, waarmee jij jezelf en ook de kinderen va NU nog meer kunt gaan laten stralen.

 

Yes, ik gun mezelf dit om in verbinding met mezelf en met de kinderen van NU met (zelf)vertrouwen te kunnen blijven groeien.

Ik meld me graag aan voor de beLEEF training:

"IN MIJN leerKRACHT"


Meer INFORMATIE over de beLEEFdag(en): "IN MIJN leerKRACHT"

 

Wat neem je mee van deze IN MIJN leerKRACHT beLEEF training?

 • Je hebt ontdekt hoe je je eigen vertrouwen en dat van de kinderen kunt laten groeien.
 • Je kunt het gedrag van de kinderen en van jezelf nog beter begrijpen.
 • Je bent je bewust hoe je vanuit elementen van weerstand weer in verbinding kunt komen met de kinderen en... met jezelf.
 • Je ervaart meer rust en je kunt ook meer rustmomenten en plezier beleven in de klas.
 • Je hebt nog meer vertrouwen in jezelf.
 • Je hebt ervaren wat de kracht is om kwetsbaar te durven en kunnen zijn.
 • Je hebt jouw behoeftes en verlangens in beeld om vanuit ruimte en rust in verbinding te kunnen zijn met de kinderen van NU.
 • Je hebt jezelf weer beter leren kennen.
 • Je gaat met een voldaan en vervuld gevoel naar huis.

Aanvullende verdieping tijdens de twee daagse training;

 • Je hebt praktische werkvormen voor meer verbinding in je groep.
 • Je krijgt zes gouden tools mee waarmee je verbindende kindgesprekken kunt voeren.
 • Je weet hoe je vanuit ruimte, rust en vanuit vertrouwen en nieuwsgierigheid kunt blijven verbinden met jezelf en...met de kinderen van NU.

Wat is de investering in deze IN MIJN leerKRACHT beLEEF training?

De investering is 250 euro voor de basis beLEEFdag. (incl. btw).

De investrering is 475 euro voor de basis en de verdiepings beLEEFdag (incl. btw).

Hiervoor kun je je profesionaliseringsbudget natuurlijk ook inzetten.

Voor wie is deze beLEEF training?

 • Voor leerkrachten die naast leervaardigheden ook leefvaardigheden aan kinderen mee willen geven.
 • Voor leerkrachten die de tijd willen nemen om zelf te blijven groeien in bewust zijn en hierin een voorbeeld willen zijn voor de kinderen van NU. 
 • Voor leerkrachten die voelen dat ze beter voor zichzelf willen gaan zorgen om in balans te blijven.
 • Voor jonge leerkrachten die hun weg en eigen balans nog mogen gaan vinden binnen het onderwijsssteem.
 • Voor leerkrachten die nieuwsgierig zijn naar hoe je vanuit weerstand weer in verbinding komt met jezelf en.... met de kinderen van NU.

Dag planning IN MIJN leerKRACHT beLEEF training

Basisdag 1

9.45  uur Inloop met koffie, thee en lekkers

10.00 uur Verbindend kennismaken

10.30 uur Jouw eigen levenspad in beeld.

11.30 uur Herkennen van jouw behoeftes en verlangens

12.30 uur Vegetarische lunch en pauze

13.30 uur Inzoomen op de beleving van het kind

15.00 uur pauze

15.15 uur Elementen van weerstand, verbinding en zichtbaar en onzichtbaar gedrag van jou en van een kind.

16.30 uur Afsluiting 

 

Verdiepingsdag 2

9.45  uur Inloop met koffie, thee en lekkers

10.00 uur Verbindend kennismaken

10.30 uur Van weerstand naar verbinding

12.30 uur Vegetarische lunch en pauze

13.30 uur Praktische tips en gouden tools voor verbinding (blok 1)

15.00 uur pauze

15.15 uur Praktische tips en gouden tools voor verbinding (blok 2)

16.30 uur Evaluatie en afsluiting dag 2

 

 

 

Enkele ervaringen

 • Leerkracht/ouder: "Wat heb ik genoten om deze beLEEFdag te beleven. Ik merk dat ik me rustiger voel en heb een ander inzicht op situaties met mijn kinderen. Ervaar meer bewustwording en vertrouwen.

 

 • Leerkracht/ouder: "Ik heb me denk ik nog nooit zo kwetsbaar DURVEN opstellen. Ik ging voldaan naar huis.

 

 • leerkracht/ouder: "Bedankt lieve Helma voor de fijne, inspirerende dag! Ik ging voldaan naar huis met meer bewustwording en vertrouwen.

 

   

  Over Helma

  Hallo,

  Sinds 3 jaar heb ik mijn eigen praktijk voor ouder en gezinsbegeleiding voor kinderen van NU. Daarvoor was ik zo'n 30 jaar werkzaam in het basisonderwijs als leerkracht en ambulant leerlingbegeleider. En last but zeker not least.....ben ik getrouwd met Leo en trotse moeder van 2 volwassen zonen en twee bonusdochters.

  Mijn kernwaarden van waaruit ik leef zijn:

  VERBINDING, VERTROUWEN, VRIJHEID, CREATIVITEIT en PLEZIER.

  Mijn missie is om mezelf en anderen te inspireren om in het licht te gaan staan. Samen met elkaar bewust leren kijken naar alle wijsheid die we in onszelf hebben om voor onszelf ons mooiste leven te leiden. Als ons dit lukt dan geven we natuurlijk een geweldig mooi voorbeeld aan onze kinderen die met hun gedrag dagelijks aan ons spiegelen wat wij ze laten zien en waarvoor wie wij een voorbeeld mogen zijn.

  Ik heb de afgelopen jaren ongelooflijk veel in mezelf geinvesteerd op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling wat me zo ontzettend veel moois gebracht heeft. Daardoor kwam bij mij wel de vraag naar boven waarom we in het onderwijs nog zo ontzettend weinig aandacht geven aan persoonlijke ontwikkeling naast de hoeveelheid aandacht die er is om kennis en vaardigheden over te brengen.

  In mijn praktijk begeleid ik unieke be KIND GROEI trajecten voor ouders en kinderen, pubers/jongeren die in de knel zitten waaronder ook steeds meer jongeren die soms zelf het leven ook even niet meer zien zitten omdat ze de verbinding met zichzelf, met elkaar en/of met hun omgeving kwijt geraakt zijn omdat ze NOG niet geleerd hebben hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen op mentaal, fysiek, emotioneel en spritueel ontwikkelingsgebied.

  Ik droom van een onderwijssysteem waarin er veel meer aandacht zal zijn om kinderen te laten ontdekken en ervaren hoe ze de verbinding met zichzelf steeds weer kunnen terug vinden wanneer ze die door de drukke wereld om zich heen soms kwijt raken.

  Ik droom van een onderwijssysteem waarin ook de leerkracht de verbinding met zichzelf mag blijven voelen en aandacht mag geven aan de eigen persoonlijke ontwikkeling om zichzelf en de kinderen van NU het fundament te geven waardoor we met vertrouwen en nieuwsgierigheid naar onszelf en naar onze kinderen kunnen kijken en we de vrijheid mogen voelen om ons eigen unieke pad te kunnen bewandelen.

  Om mijn eigen droom werkelijkheid te laten worden heb ik nu op mijn eigen wijze deze beLEEF training IN MIJN leerKRACHT ontwikkeld omdat de verandering die ik graag in de wereld wil zien voor de kinderen van NU.... bij mezelf begint.

  Wil jij ook die verandering zijn en hierin ook blijven groeien?

  Ik kijk er naar uit om samen met jouw op ontdekkingsreis te gaan naar nog meer bewustwording en persoonlijke groei.

  Tot ziens.

  Liefs,

  Helma

   

   

  Locatie

  Hierover volgt na aanmelding meer info.


  Heb je een andere vraag of komen deze data niet uit maar heb je wel interesse om deze training in het nieuwe schooljaar te volgen? Laat het me hieronder even weten.

  Be KIND....to yourself. You are one of a KIND!