Aandacht, rust, verbinding en vertrouwen…

Hallo....

Ik ben Helma van Esch, getrouwd met Leo en trotse moeder van 2 volwassen zonen. Door mijn persoonlijke ervaringen als leerkracht, ouder en mijn passie om er met volledige aandacht te kunnen zijn voor kinderen en ouders in de knel, is mijn praktijk “ be Kind “ coaching ontstaan.
Mijn expertise en ervaringsdeskundigheid ligt in het ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling bij het opbouwen van weerbaarheid, veerkracht, zelfvertrouwen, angsten de baas worden en in de begeleiding van gevoelige kinderen o.a. met ADD/ADHD, dyslexie en autisme.

Ik ben praktijk “ be Kind” coaching begonnen omdat ik ieder kind wat in de knel zit, de tijd en de ruimte wil kunnen bieden om, vanuit een veilig rustpunt en met volledige aandacht, te kunnen werken aan een stevige basis voor de toekomst. Hierdoor kunnen ze zichzelf echt beter leren kennen en mogen ze ervaren dat ze zelf grip kunnen krijgen op iedere situatie waardoor ze kunnen ze voelen en ervaren dat ze er mee om kunnen gaan.

Aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling...

Als leerkracht en als ouder heb ik ervaren dat het op school en thuis soms heel lastig is als een kind met zichzelf of met de omgeving in de knel zit. Het is soms een uitdaging om op dat moment snel de juiste hulp en/of aanpak te vinden. De problemen die kinderen kunnen ervaren als ze opgroeien  kunnen soms gewoon ook niet  weggetoverd worden. Tegelijkertijd is het wel mogelijk om kinderen en ook ouders te helpen bij het leren van vaardigheden hoe je er mee om kunt gaan.  Aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling, waardoor je jezelf beter leert kennen  en met veel meer zelfvertrouwen in het leven komt te staan, vind ik daarom heel belangrijk. Daardoor kunnen problemen zomaar ineens uitdagingen worden waarvan je kunt groeien.  

 

Problemen veranderen in uitdagingen en vaardigheden die je nog kunt leren...

Een aantal jaren geleden heb ik zelf mogen ervaren wat een goede coach voor een positieve verandering in je leven teweeg kan brengen, wanneer je de balans even kwijt bent. Die ervaring is de start voor mij geweest om mijn persoonlijke ontwikkeling een boost te geven en mijn eigen droom te gaan volgen om een  praktijk te starten voor kinderen en ouders in de knel. De mooiste dingen kunnen soms geleerd worden in de moeilijkste periodes van je leven. Dat lukt vaak niet alleen, daar heb je wel hulp bij nodig.

Naast een opleiding als energetisch kindercoach ben ik vervolgens ook op zoek gegaan naar methodes en werkwijzen die ervoor zorgen dat kinderen en ouders die in de knel zitten, sneller een positieve verandering kunnen gaan ervaren . Het zijn kleine stapjes die een groot verschil maken voor nu en in de toekomst. Ik blijf mezelf met ontzettend veel enthousiasme ontwikkelen om hiervoor het verschil te maken, voor ieder kind en iedere ouder die ik mag ontmoeten in mijn praktijk of op school.

 

Ieder kind heeft recht op succeservaringen…

Ik ben een oplossingsgerichte en intuïtieve coach en geef graag dat extra steuntje in de rug, waardoor ieder kind weer trots kan zijn op zichzelf. Ieder succesmoment van een kind laat het zelfvertrouwen groeien. Groeien gaat met vallen en opstaan. Dat hoort erbij in het leven. Hoe je weer op kunt staan kun je leren en daar heeft een kind onze hulp bij nodig en ook wij als volwassenen mogen daarbij hulp vragen.  Mijn speciale aandacht ging en gaat altijd uit naar de kinderen  en /of ouders die het wat lastiger vinden om hun balans te vinden of vast te houden. Iedereen heeft recht op een steuntje in de rug wat je helpt groeien.

Heb jij op dit moment ook behoefte aan een positieve verandering voor een probleem van je kind of van jezelf? Neem dan snel contact met me op zodat we kunnen bespreken wat ik voor je kan betekenen. Ik loop graag even een stukje met jullie mee op zoek naar antwoorden, inzichten en een positieve verandering om snel weer lekkerder in je vel te zitten! Ieder kind verdient een kans om zichzelf beter te leren kennen!