Aandacht, rust, vertrouwen en verbinding …


 

Door mijn persoonlijke ervaringen als moeder/ouder en leerkracht is mijn praktijk be Kind  coaching  voor kinderen en ouders van nu ontstaan. Want wat kun je je machteloos voelen als je een gevoelig kind  hebt wat zich niet zomaar als vanzelf staande weet te houden op school en in onze snelle maatschappij. 

Ik ben een bezielde ondernemer die het verschil wil maken voor kinderen en ouders in de knel omdat ik, Helma van Esch,  mezelf en anderen inspireer om naar het licht te blijven groeien. 
Mijn ervaringsdeskundigheid en expertise ligt in het ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling en groei bij het opbouwen van weerbaarheid, veerkracht en zelfvertrouwen, angsten de baas worden en in de begeleiding van gevoelige kinderen en ouders . 

Hierdoor kunnen kinderen zichzelf echt beter leren kennen en mogen ze ervaren dat ze zelf grip kunnen krijgen op iedere situatie, waardoor ze kunnen ze voelen en ervaren dat ze er op hun eigen wijze mee om kunnen en mogen gaan.

andacht voor de persoonlijke groei en ontwikkeling...

Als leerkracht en als ouder heb ik ervaren dat het op school en thuis soms heel lastig is als een kind met zichzelf of met de omgeving in de knel zit. Het is dan vaak ook een uitdaging om op dat moment snel de juiste hulp en/of aanpak te vinden. De problemen die kinderen kunnen ervaren als ze opgroeien  kunnen soms gewoon ook niet  weggetoverd worden. Tegelijkertijd is het wel mogelijk om kinderen en ook ouders te helpen groeien bij het leren van vaardigheden hoe je er mee om kunt gaan.  Aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling, waardoor je jezelf beter leert kennen  en met veel meer zelfvertrouwen in het leven komt te staan, vind ik daarom het meest waardevolle fundament voor de kinderen van nu.  Daardoor kunnen problemen zomaar ineens uitdagingen worden waar je van kunt groeien.  


Problemen veranderen in uitdagingen en vaardigheden die je nog kunt leren...

Een aantal jaren geleden heb ik zelf mogen ervaren wat een goede coach voor een positieve verandering in je leven teweeg kan brengen, wanneer je de balans even kwijt bent. Die ervaring is de start voor mij geweest om ook als ouder en leerkracht mijn persoonlijke ontwikkeling een boost te geven en mijn eigen droom te gaan volgen om een  praktijk te starten voor kinderen , ouders/ opvoeders van nu . In de moeilijkste periode van mijn leven heb ik de meest waardevolle lessen geleerd.

 

Naast een opleiding als energetisch kindercoach ben ik vervolgens ook op zoek gegaan naar methodes en werkwijzen die ervoor zorgen dat kinderen en ouders die in de knel zitten, sneller een positieve verandering kunnen gaan ervaren . Het zijn kleine stapjes die een groot verschil maken voor nu en in de toekomst. Ik blijf mezelf met ontzettend veel enthousiasme ontwikkelen en inzetten om hiervoor het verschil te maken, voor de kinderen van nu en iedere ouder en opvoeder die ik mag ontmoeten in mijn praktijk of op school.

 

Ieder kind heeft recht op succeservaringen…

Ik ben een oplossingsgerichte en intuïtieve coach en geef  dat extra steuntje in de rug, waardoor ieder kind weer trots kan zijn op zichzelf en zichzelf weer beter leert kennen.  Ieder succesmoment van een kind laat  zelfvertrouwen groeien. Groeien gaat met vallen en opstaan. Dat hoort erbij in het leven. Hoe je weer op kunt staan kun je leren en daar heeft een kind onze hulp bij nodig en ook wij als volwassenen mogen daarbij hulp vragen en bewust worden wat we zelf kunnen veranderen om een kind te laten groeien .  Mijn speciale aandacht ging en gaat altijd uit naar de kinderen en /of ouders die het wat lastiger vinden om hun balans te vinden of vast te houden.  Zelf heb ik in die zoektocht mogen ontdekken dat er vaak veel meer mogelijk is dat wat jezelf denkt. 

 

Heb jij op dit moment ook behoefte aan een positieve verandering voor een probleem van je kind of van jezelf? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op zodat we kunnen bespreken wat ik voor je kan betekenen. Ik loop graag even een stukje met jullie mee op zoek naar antwoorden, inzichten en een positieve verandering om snel weer lekkerder in je vel te zitten! Ieder kind verdient een kans om zichzelf beter te leren kennen!