Aandacht, rust, vertrouwen, verbinding en vrijheid...

 


Deze woorden kenmerken mij en drijven mij ook om mezelf en iedereen om me heen, jong en oud, te laten groeien in wie we diep van binnen willen zijn.

Even terug in mijn "leerkracht" tijd...

Ruim dertig jaar mocht ik als leerkracht en ambulant leerlingbegeleider werken in het basisonderwijs en heb ik daarnaast, samen met mijn man, ook twee prachtige zonen mogen begeleiden om ieder op hun eigen wijze volwassen te worden. Voor mij was het altijd het belangrijkste dat een kind weer lekker in zijn/haar vel kwam zitten wanneer de balans kwijt was.
Samen door moeilijke periodes blijven groeien en in verbinding blijven met jezelf en elkaar was altijd mijn drijfveer. Maar de prioriteit in het onderwijs lag en ligt nog steeds bij de aandacht om het hoofd te vullen met kennis en vaardigheden. Het voelde voor mij daardoor vaak als een tweestrijd. Dit zegt natuurlijk veel meer over mij, en mijn persoonlijke behoefte, dan over het onderwijs.Maar dat besef kwam pas veel later.

Uit verbinding met mezelf.

Langzaam raakte ik hierdoor steeds meer met mezelf uit verbinding.Ik ging me op verzoek van de behoefte van school verder ontwikkelen in het begeleiden van leervaardigheden en werd o.a. een expert in leesbegeleiding en rekenvaardigheden, was er ook goed in, maar.....werd er niet echt blij van. Dat laatste besefte ik toen nog onvoldoende.
Mijn lichaam gaf al wel allerlei signalen en klachten dat het minder goed met me ging.
Maar met mijn wilskracht en doorzettingsvermogen wist ik die signalen, en mijn gevoel, te negeren, ging gewoon nog harder werken en bleef daardoor nog meer over mijn eigen grenzen gaan en mezelf aanpassen.

Wake up call...

Op mijn vijftigste werd ik hierin abrupt teruggefloten, toen mijn lichtje uitging en ik in een burn- out terecht kwam, zoals dat genoemd werd.
Ik voelde totaal niet meer aan wat ik zelf nodig had, was volledig in een overdrive voor anderen aan het zorgen, op school en privé, en had de overtuiging dat die zorg ook nog niet voldeed.

Ik kon niet meer voor anderen zorgen en besefte vanaf dat moment ook dat ik totaal niet meer wist wat ik zelf nodig had om goed voor mezelf te zorgen. Mijn lichaam was op, mijn hoofd was overvol met niet helpende overtuigingen en ik was mijlenver verwijderd van het voelen van mijn eigen behoeftes en verlangens.

Door jarenlang onbewust over mijn grenzen te gaan, geen aandacht te geven aan dat wat er echt diep van binnen in mij speelde en me meer en meer aan te passen aan dat wat er in mijn omgeving van mij gevraagd werd, raakte ik uiteindelijk totaal uit verbinding met mezelf.
Door mijn krachtige uitstraling was dit voor veel mensen in mijn omgeving een grote verrassing en eerlijk gezegd... ook voor mezelf.

Als gevoelsmens ontdekken dat je volledig uit verbinding bent geraakt met je eigen gevoel is...toch echt wel een wake up call.

Van overleven naar leven...

Tijdens het herstelproces om mezelf weer terug te vinden en weer in contact te komen met mijn eigen gevoel kwam ik erachter dat als ik bleef doen wat ik altijd gedaan had, ik weer hetzelfde zou krijgen als wat ik altijd gekregen had.

Stap voor stap maakte ik daarom keuzes om los te laten wat me niet meer diende waardoor ik weer vrijheid terug kreeg en ....heel veel nieuwe energie. 

Ik ontdekte dat ik veel minder hard hoefde te werken om mezelf en andere op een diepere laag te laten groeien, maar veel meer mocht zijn wie ik zelf al was. 
Iedereen heeft al zoveel innerlijke wijsheid in zich. Het is de kunst om daarnaar te leren luisteren en daarop te gaan vertrouwen.
In plaats van in te vullen en op alles op te willen lossen voor de ander, de ander ruimte geven om zijn eigen innerlijke kracht te gaan ontdekken. 

Ik ontdekte ook weer een grote leergierigheid bij mezelf voor alles waar mijn grootste interesse naar uitgaat.
En dat is alles wat te maken heeft met persoonlijke groei en ontwikkeling van binnenuit, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel omdat dit mij na mijn burn-out op korte termijn zo ontzettend veel moois heeft gebracht en me ook weer in verbinding heeft gebracht met mezelf, mijn missie en de zingeving waarnaar ik zo naar op zoek was in mijn leven.

Ik kan niet kiezen wat me overkomt maar... ik heb wel een keuze hoe ik omga met dat wat me overkomt.


Je mooiste dromen dromen...

"Waar droom jij van? Wat zou je nog heel erg graag willen doen of beleven?"
Toen deze vraag me door een persoonlijk coach gesteld werd vlak nadat mijn lichtje was uitgegaan, kon ik geen antwoord meer bedenken. Ik was al jaren niet meer echt bezig geweest waar ik zelf nog van droomde.

Persoonlijke ontwikkeling...

Na heel veel mooie doorbraken en inzichten met de prachtige alternatieve methodes was mijn besluit snel genomen om me verder te gaan ontwikkelen in alles wat met persoonlijke groei en ontwikkeling te maken had en daar wat mij betreft ook nooit meer mee te stoppen. 

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Want door bijzondere, mooie, persoonlijke ervaringen met alternatieve begeleiding en behandelingsmethodes zoals NLP, EFT,  systemisch werk, energetisch werk, prikkelverwerking, oplossingsgericht coachen, mind fulness, lichaamsbewustzijn, trauma-werk, meditaties, afstemmen op je onbewuste en nog veel meer heb ik hierin allerlei opleidingen en cursussen gevolgd om er ook anderen mee te kunnen begeleiden in het persoonlijk groeiproces om jezelf en elkaar nog beter te leren  kennen.

Ik werd een leerkracht die gespecialiseerd was om kinderen, ouders en professionele opvoeders te laten groeien in leefkracht om je weer dichter bij jezelf te brengen en starte daarnaast mijn eigen praktijk be KIND coaching om nog meer vanuit vrijheid en creativiteit mijn eigen begeleidingstrajecten aan te kunnen gaan bieden.

 

Van levensles naar leefkracht...

De moeilijkste periodes in mijn leven hebben mij en ook mijn kinderen, uiteindelijk met behulp van al deze bijzondere begeleidingsmethodes de meest waardevolle levenslessen geleerd, waardoor ik andere inzichten kreeg en er op een positieve manier mee om leerden gaan . Door er vanuit andere perspectieven naar te leren kijken, door beter naar mezelf en mijn eigen gevoel te leren luisteren en door te ontdekken hoe ik dichter bij mijn eigen gevoel kan blijven en wat ik hiervoor allemaal zelf kan doen om meer met mezelf in verbinding te blijven en naar mijn eigen wijsheid te luisteren.

Mijn eigen kinderen hebben mij in hun groeiproces ook geleerd hoe belangrijk het is dat we meer aandacht geven aan persoonlijke ontwikkeling thuis en in het onderwijs, omdat teveel kinderen zichzelf volledig kwijt raken en niet meer terug weten te vinden zonder (ervarings-)deskundige en professionele hulpverleners.

Van leerkracht voor leefkracht naar leefkracht coach en begeleider

Inmiddels werk ik niet meer als leerkracht en alleen nog maar vanuit mijn praktijk als leefkracht coach en begeleider voor kinderen, jongeren, ouders en professionele opvoeders.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren en hun ouders die het even heel erg zwaar hebben om ze weer in verbinding met zichzelf en met elkaar te brengen. 

 

Aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling, waardoor je jezelf echt beter leert kennen vind ik het meest waardevolle fundament voor de toekomst van de kinderen van nu.  Daardoor kunnen problemen uitdagingen worden om van te leren waar je van kunt groeien met veerkracht. En dat zorgt voor leefkracht om zelf je innerlijke kracht steeds opnieuw te blijven ontdekken en voelen


Succeservaring...

Heb jij op dit moment behoefte aan een persoonlijke begeleiding, een steuntje in de rug, een succeservaring, omdat jezelf of je kind even kwijt bent geraakt in de drukte van je leven?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op, zodat we kunnen bespreken wat ik voor je kan betekenen.
Ik loop graag even een stukje met jullie mee op weg naar een positieve verandering om snel weer lekkerder in je vel te zitten en weer in verbinding te komen met jezelf en/of met elkaar.