Luisterkind afstemming kinderen

 

Als ouder wil je graag weten wat er in je kind omgaat, en waar bepaald gedrag vandaan komt. Je wilt je kind graag beter leren kennen, beter leren begrijpen en jullie band nog verder versterken. Je wilt als ouder ook graag weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind nog lekkerder in zijn vel komt te zitten en wat hij/zij daarvoor van jou nodig heeft.

 

Soms zoek je daarom hulp bij het opvoeden van je kind omdat je tegen bepaalde uitdagingen of problemen aanloopt. Hiervoor kan een Luisterkind afstemming veel inzicht en duidelijkheid geven. Met dit inzicht kun je dan samen aan de slag of gerichter hulp gaan zoeken. Inzicht, handvatten en bevestiging geven jullie als ouders meer kracht en zelfvertrouwen om bij jezelf te blijven in een bepaald proces van je kind.

 

Alles wat ik doe als Luisterkindwerker is op hoogsensitief niveau luisteren bij problemen met bijvoorbeeld; slapen, eten, zindelijkheid, angst, onder of overgevoeligheid voor prikkels, boosheid, verlegenheid, verdriet en noem maar op.

 

Elk kind is anders, elk kind is uniek en elk kind heeft weer iets anders nodig van zijn omgeving. In een Luisterkind afstemming kan hij/zij aangeven wat er scheelt, wat er beter kan en wat zijn of haar ouders kunnen doen om te helpen. Er komt dieper inzicht en vaak ook praktische en bruikbare handvatten vanuit het kind zelf. Het is heel fijn voor een kind om gehoord te worden. Dit alleen al brengt vaak rust en zet de energie weer in gang, zodat er weer mogelijkheden kunnen ontstaan om samen weer een stap verder te komen.

 

Luisterkind Blz Onderzoek En Resultaten Luisterkind En Dyslexie Oktober 2019
PDF – 6,2 MB 502 downloads

Extra informatie met een onderzoek en resultaten van een Luisterkind afstemming bij Dyslexie.