Wat is een kindervriend kindercoach?

Kindercoaching bij mij als kindervriend bij be Kind coaching is een laagdrempelige en positieve vorm van begeleiden van een kind dat om wat voor reden dan ook, niet lekker in zijn of haar vel zit.  Het doel van de begeleiding is dat een kind zich gezien, gehoord en begrepen voelt en dat we ook zichtbaar maken welke invloed de omgeving hierop kan hebben en welke veranderingen er in de omgeving plaats kunnen vinden om het kind te laten groeien. Als kindervriend kindercoach help ik om het onzichtbare zichtbaar te maken en  het onbewuste bewust om de verbinding van een kind met zichzelf of met de omgeving te versterken.

Als kindervriend kindercoach ben ik oprecht nieuwsgierig naar alles wat er komt en mag zijn en waar we naar mogen kijken.

Waarvoor naar een kindervriend.... kindercoach?

 

Mijn begeleiding  kan ingeschakeld worden wanneer....

- jij als ouder nog bewuster wilt gaan opvoeden en de band met je kind(eren wilt versterken.

- jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn/haar vel zit en je een of meerdere van onderstaand gedragskenmerken herkent;

 

  • angsten (faalangst, sociale angst, angst voor bijv. dieren)
  • onzeker
  • verlegen
  • slaapproblemen
  • piekeren
  • moeite heeft in de omgang met anderen
  • gesloten met emoties
  • vaak verdrietig
  • faalangst
  • last heeft van ongeremde boosheid/driftbuien


Dit zijn allemaal dingen die een kind kunnen belemmeren om te groeien en te ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit. Zit je in de knel ,dan zit je niet lekker in je vel. Toch is een positieve verandering dichterbij dan je denkt. Je innerlijke kracht is altijd sterker dan je soms in je hoofd denkt. Als je dat gaat ontdekken groeit  het vertrouwen in jezelf en....in de omgeving als vanzelf. 

Van gediplomeerd kindercoach naar kindervriend...

Als gediplomeerd energetisch kindercoach kijk ik op een holistische wijze naar alle ontwikkelingsgebieden van een kind (mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel) .Daarnaast ondersteun ik dit groeiproces extra m.b.v. energetische behandelingen. Dit gebeurt op een ontspannen en laagdrempelige wijze. Hierbij maak ik ook gebruik van de antwoorden die je kind onbewust al zelf in zich heeft, maar waarvoor even een extra steuntje in de rug nodig is om dat helder te krijgen.
Ik vind het belangrijk dat kinderen zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Het bieden van rust, ruimte, veiligheid en vertrouwen  staat in mijn praktijk bovenaan.

Ik maak gebruik van verschillende methodes en werkwijze heb daarvoor o.a. onderstaande opleidingen en cursussen gevolgd. 

GLIM ( Nicoline Jongschaap) Rusttrainer in de klas (Margo Heijkant),Individueel Emotioneel Begeleider, oplossingsgericht coachen, faalangstraining en omgaan met boosheid (Tea Adema), Prikkelstorm coach (drs. Karin Janssen), Energetisch/ sensorische nascholing ( ( Janneke Cooymans), EFT en TFT tapping practitioner ( Graham Nicolls), NLP kindercoaching, Shambala multi dimensional healing level 1, Je bullshit loslaten master (Marianne van de Weijer), Energetisch kindercoach voor systhemisch werk en energetische behandelingen M, Autisme anders bekeken, Edelsteentherapie (Malva) mindfulness coaching PO en VO (ECLG), Acces Bars practitioner (Bert Wagenaar), faalangstreductie-trainer (Kinderprof) en Luisterkind afstemmingen (Diana Hendriks), Executieve functies in de klas (ECLG), contactpersoon preventie machtsmisbruik (Giralis), Motorische remedial teaching (Educatieve faculteit Den Bosch), K.L.O.S (Regina Mundi).

Ieder traject wordt afgestemd op wat bij een kind past, maar ook bij wat werkt bij het probleem dat speelt, omdat het doel is om op korte termijn een blijvende positieve verandering teweeg te brengen. 

2021 Algemene Voorwaarden CAT
PDF – 72,6 KB 491 downloads