Weerstand

 

De hele dag door kom je in situaties terecht waar je weerstand voelt. Weerstand in je zelf, weerstand in het contact, weerstand met een kind.

Hoe ga jij om met weerstand?
Hoe kijk jij naar weerstand?
En hoe kom je van weerstand weer terug in verbinding?

Met GLIM maken we je met de Elementen van Weerstand bewust waar het ontstaat en hoe je waarde in momenten van weerstand kunt ontdekken.

Want dat is een belangrijke vraag; in hoeverre mag weerstand er zijn van jou?

Met de elementen van weerstand maken we het simpel voor je.
Het is de haast, de druk, de controle en de oordelen die in veelvoud aanwezig zijn in onze maatschappij en weerstand veroorzaken.
Hoe dan terwijl we diep van binnen zo naar lichtheid en verbinding verlangen?

 

Deze 3 universele universele angsten  die we allemaal herkennen in ons zijn de rode draad in jouw leven maken hoe snel jij, vaak onbewust, in de elementen van weerstand zit.

  • angst te falen
  • angst te stralen
  • angst om alleen te staan.

Gedrag

 

Gedrag is iets wat we bij elkaar de hele dag zien. Groot en klein laten de hele dag zichtbaar gedrag zien. Wist je dat we slechts 5% van ons gedrag bewust doen op een dag? En 95% van ons gedrag onbewust en dus onzichtbaar is?

 

Gedrag heeft eigenlijk maar 2 functies. We willen met ons gedrag iets vermijden en we willen met ons gedrag iets bereiken. Als we iets willen vermijden dan is het angst, pijn en onzekerheid. Als we iets willen bereiken dan zijn dat behoeften en verlangens.

Een kind dat zichtbaar niet naar bed wil kan onzichtbaar een verlangen hebben naar een moment van aandacht met jou.

Een kind dat zichtbaar laat horen niet naar school te willen kan onzichtbaar met een angst zitten dat er op school weer dat spel gespeeld gaat worden waar het zo onzeker van wordt.

Een moeder die zichtbaar geïrriteerd en afwijzend reageert kan onder water de behoefte aan rust en ruimte voor zichzelf hebben.

Als je gedrag als uitnodiging kunt zien om er achter te komen wat de onzichtbare bedoeling onder het zichtbare gedrag is, dan groei je, groot en klein, in bewust zijn en positief gedrag.


Verbinding

 

In de wereld waar een veelheid aan mogelijkheden aanwezig is, is het goed om je te beseffen dat kinderen in de kern slechts 3 verlangens hebben.

 

Zie mij in wie ik ben,
Hoor mij in wat ik je zeg,
Begrijp mij in hoe ik de situatie beleef.

 

Voel je weerstand? Word je er van bewust. Stop en stap in een andere energie. Creëer ruimte, 1, 2, 5 minuten, laat alles los en voel de rust in je lijf. Stap in je vertrouwen dat alles een bedoeling heeft en ieder zijn eigen wijsheid al in zich heeft. En ga dan in dit moment slechts nieuwsgierig zijn. Nieuwsgierig zijn naar dat wat je ziet, wat je hoort en hoe een ander iets ervaart vanuit zijn of haar beleving. Geef dit stuk oprecht aandacht en er zal verbinding zijn. Verbinding voed de mens en vanuit verbinding ontstaat er altijd een oplossing...in situaties van pijn en fijn. Er ontstaat een GLIM.

 

 


Het drieluik van GLIM is in de oorsprong het resultaat van een reis die NICOLINE JONGSCHAAP de afgelopen jaren gemaakt heeft. De innerlijke reis die ze maakte van haar hoofd naar haar hart en ziel, vanuit de ervaringen die het leven haar gegeven heeft. Hieruit ontstond o.a. het drieluik van GLIM.

De afgelopen zeven jaar heb ik zelf ook die reis vanuit mijn hoofd naar mijn hart en mijn ziel gemaakt en daarnaast deel ik met Nicoline de grote passie voor kinderen en gedrag. Als we het gedrag van kinderen zonder oordeel leren begrijpen dan voelt ieder kind zich, gehoord, gezien en begrepen en is er verbinding.  Vandaar dat ik met veel enthousiasme in juni 2022 een samenwerking met Nicoline ben aangegaan om het drieluik van GLIM, tijdens mijn eigen unieke be Kind begeleidingstrajecten met kinderen en ouders en in trainingen en  workshops voor leerkrachten, aan te gaan bieden om hiermee heel veel ouders en leerkrachten te gaan inspireren en bewuster maken van de "taal" van het gedrag.  Het drieluik van GLIM helpt om het onzichtbare zichtbaar te maken, voor jong en oud.

GLIM helpt kinderen en volwassen om grip te krijgen op de wereld om je heen, en om jezelf beter te leren begrijpen.

 

Nieuwsgierig naar wat GLIM in jouw gezin kan veranderen?

 

Heb je interesse om in een paar uurtjes te gaan ontdekken en ervaren wat GLIM voor jouw en jouw gezin kan betekenen om meer vanuit verbinding dan vanuit weerstand  te gaan leven en te groeien met elkaar? Check hieronder wanneer er weer een GLIM beLEEF workshop op de planning staat.

 

Wil je zelf op ontdekkingsreis naar jouw GLIM?

 

GLIM laat je ontdekken dat  jouw kind ook een spiegel voor je kan zijn. Als je kind zich niet gezien, gehoord of begrepen voelt gaat het manieren bedenken om toch jouw aandacht te krijgen. Hoe doet jouw kind dit en wat doet dit met jou? Als je hier nieuwsgierig naar bent kun je je inschrijven voor een live GLIM beLEEF en inspiratiebijeenkomst of misschien is het on-line GLIM programma wel wat voor jou.

GLIM laat je ook zien en ervaren hoe je in het moment de verbinding met je kind kan vinden.

GLIM laat je groeien als ouder en als persoon.

GLIM kan je bewust maken van je behoeftes, verlangens, angsten of pijnen die nu nog onbewust je leven beïnvloeden en waar je soms nog geen grip op hebt.

 

Heb je interesse in het online programma van GLIM VOOR KINDEREN VAN NU?